VIDEO Shiffrinová späť na tróne: Lomcujú mnou emócie! Vo Flachau sa písala história

Americká lyžiarka Mikaela Shiffrinová pózuje na pódiu po víťazstve v nočnom slalome Svetového pohára žien v rakúskom FlachauAmerická lyžiarka Mikaela Shiffrinová pózuje na pódiu po víťazstve v nočnom slalome Svetového pohára žien v rakúskom Flachau Zdroj: TASR/Martin Baumann

FLACHAU - Slovenská lyžiarka Petra Vlhová obsadila v nočnom slalome Svetového pohára vo Flachau štvrté miesto. V utorňajšej súťaži zaostala za víťaznou Američankou Mikaelou Shiffrinovou o 62 stotín sekundy. Druhá skončila domáca Rakúšanka Katharina Liensbergerová a tretia bola Švajčiarka Wendy Holdenerová.

Dvadsaťpäťročná Shiffrinová sa 68. víťazstvom v pretekoch SP osamostatnila na tretej priečke historických tabuliek od Rakúšana Marcela Hirschera. Viac majú na konte iba Švéd Ingemar Stenmark (86) a jej krajanka Lindsey Vonnová (82). V slalome dosiahla rekordný 44. triumf, v tejto disciplíne sa dočkala prvýkrát od 29. decembra 2019, keď bola na najvyššom stupienku v ďalšom rakúskom stredisku Lienz. Počet pódiových umiestnení v prestížnom seriáli zaokrúhlila na jubilejných 100.

"Je to veľké víťazstvo, ktoré ma stálo veľa síl, teraz mnou lomcujú obrovské emócie. Na rekordy nemyslím, skôr mi záleží na tom, aby som bola silná a aby som lyžovala s radosťou. Mala som pocit, ako keby som sa vrátila k môjmu lyžovaniu z minulých rokov," povedala Američanka vo vysielaní Eurosportu.

Vlhová figurovala po prvom kole na tretej priečke. Za vedúcou Shiffrinovou však zaostávala iba o 14 stotín sekundy, priebežne druhá bola Holdenerová (+0,08 s). Liptáčka útočila a spočiatku zvýšila svoj náskok, ale za druhým medzičasom sa dopustila veľkej chyby, ktorá ju značne pribrzdila.

Ďalšie problémy jej narobila terénna vlna a slovenská reprezentantka netriumfovala vo Flachau tretíkrát za sebou. "Konkurencia je naozaj silná a už minimum chýb ma stojí víťazstvo alebo pódiové umiestnenie. Riskovala som, ale, žiaľ, dnes to nevyšlo," uviedla víťazka troch tohtosezónnych slalomov pre RTVS.

Viac o téme: Petra Vlhová Wendy Holdenerová Mikaela Shiffrinová Flachau Katharina Liensbergerová
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: TASR/Martin Baumann; VIDEO: Facebook/Eurosport
  • Zdroj: TASR

Súvisiace články

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy