FOTO Šokujúca smrť legendy! Slovenskí športovci oplakávajú Kobeho Bryanta

Kobe Bryant zahynul pri tragickej nehode helikoptéryKobe Bryant zahynul pri tragickej nehode helikoptéry Zdroj: SITA/AP/Rick Bowmer

LOS ANGELES - Tragickú smrť jedného z najlepších basketbalistov histórie Kobeho Bryanta oplakávajú aj slovenskí športovci. Legenda NBA zahynula v nedeľu po páde helikoptéry vo veku 41 rokov. Jednou z obetí nehody bola aj Bryantova trinásťročná dcéra.

Hrozná správa okamžite obletela svet a tragická smrť jednej z najväčších osobností športu zasiahla aj slovenských športovcov, ktorí vyjadrili úprimnú sústrasť nad stratou basketbalovej hviezdy.

Odkazy nebohej legendy si pozrite v GALÉRII

Slovenskí športovci oplakávajú smrť Galéria fotiek (16) Zdroj: Instagram - Marián Gáborík

Štyridsaťjedenročný Bryant cestoval vo svojej súkromnej helikoptére Sikorsky S-76 s minimálne troma ďalšími ľuďmi. Stroj po páde v kopcoch pri Calabasas severozápadne od Los Angeles zachvátil oheň a nikto na palube haváriu neprežil. Úrady potvrdili päť mŕtvych, príčiny nehody sa vyšetrujú.

Slovenskí športovci oplakávajú smrť Galéria fotiek (16) Zdroj: Instagram - Miroslav Stoch

K nehode prišlo iba niekoľko hodín po tom, ako Bryant na sociálnej sieti Twitter gratuloval LeBronovi Jamesovi. Ten ho ako súčasný hráč Los Angeles Lakers prekonal na palubovke Philadelphie na tretej priečke v historickom poradí strelcov NBA. Práve v drese Lakers odohral Bryant v rokoch 1996 až 2016 celú bohatú kariéru. Stal sa päťnásobným šampiónom NBA (2000-2002, 2009, 2010), dvakrát ho vyhlásili za najužitočnejšieho hráča finálovej série play off (2009, 2010) a v roku 2008 za najužitočnejšieho hráča súťaže. S tímom USA získal dve zlaté olympijské medaily (2008, 2012).

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lost for words May he, his daughter and other passengers involved Rest In Peace.

Príspevok, ktorý zdieľa Albert Rusnak (@albertrusnak11),

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Juraj Kucka (@kuco33),

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

R.I.P legend #kobebryant

Príspevok, ktorý zdieľa Piešťanské Čajky (@piestanske_cajky),

 

Viac o téme: Kobe Bryant
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: SITA/AP/Rick Bowmer, Instagram
  • Zdroj: ČTK, športky, TASR

Súvisiace články

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy