Vlna výmen v NHL pokračuje: Nový domov našla niekdajšia draftová dvojka aj trojka!

Ryan Murray v tmavom drese ColumbusuRyan Murray v tmavom drese Columbusu Zdroj: SITA/AP/Frank Gunn

NEW YORK - Kanadský hokejista Ryan Murray sa po ôsmich rokoch v organizácii Columbus Blue Jackets sťahuje. Jeho novým pôsobiskom v NHL sa stal klub New Jersey Devils, ktorý za obrancu obetoval voľbu v 5. kole draftu 2021. Oba kluby informovali o výmene na oficiálnych stránkach.

Dvadsaťsedemročný Murray bol v roku 2012 celkovou dvojkou draftu za Rusom Nailom Jakupovom. V drese Columbusu debutoval v sezóne 2013/2014 a celkovo zaň odohral 367 zápasov s bilanciou 16 gólov, 97 asistencií, 108 trestných minút a 15 plusových bodov v hodnotení +/-.

 

Gudbranson na odchode z Anaheimu

Kanadský hokejista Erik Gudbranson zamieril v NHL z Anaheimu do Ottawy Senators. Ducks za obrancu získali voľbu v 5. kole draftu 2021. Oba kluby informovali o výmene na oficiálnych stránkach.

Erik Gudbranson Galéria fotiek (2) Zdroj: SITA/AP/Ringo H.W. Chiu

Gudbranson, ktorý je rodák práve z Ottawy, bol v roku 2010 celkovou trojkou draftu, keď po ňom siahla Florida Panthers. V NHL si už obliekal aj dresy Vancoveru, Pittsburghu a Anaheimu, ktorý ho získal počas ročníka 2019/2020. Celkovo odohral 535 zápasov, v ktorých dosiahol 21 gólov, 53 asistencií, 593 trestných minút a 94 záporných bodov v hodnotení +/-.

Viac o téme: Ottawa Senators New Jersey Devils Columbus Blue Jackets Anaheim Ducks Ryan Murray Erik Gudbranson
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: SITA/AP/Frank Gunn
  • Zdroj: TASR

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy