Koniec éry CR7? Zabudnite, vážení! Šelmy sa boja všetci, cieľová destinácia za tisíc skalami

Cristiano RonaldoCristiano Ronaldo Zdroj: SITA/AP/Luca Bruno

MADEIRA - Na klubovej úrovni sa síce nestretli, ale ako reprezentanti rovnakej krajiny odohrali spolu od augustov 2003 - 2010 mnoho zápasov. Keď Paulo Ferreira končil v národnom mužstve, už vtedy bola hviezda Ronalda vysoko na nebi. Mal za sebou prvý rok v Reale Madrid a len málokto však tušil, že príkladný športovec sa udrží na vrchole aj na začiatku tretej dekády nového milénia. Ferreira, bývalý krajný obranca Portugalska a na klubovej úrovni FC Porto či Chelsea, prezradil, čo si myslí o budúcnosti svojho krajana.

Pre známy portál goal.com sa vyjadril v úplne jasnom štýle. Pravdou je, že ak by Ronaldo skončil napríklad už teraz so slovami, že splnil všetko, čo si v kariére zaumienil, nikto by mu nič nevyčítal. Odchod na večný futbalový odpočinok však isto-iste nenastane, pretože ešte túži po Lige majstrov v treťom klube. Legenda svetového futbalu zostáva na vysokej výkonnostnej úrovni. 

"Cristiana poznám dlhý čas. Prístup, profesionalizmus, tvrdá práca - toto sú aspekty, ktorými vyniká. Pokiaľ mu jeho telo viac nezakáže hrať, tak zostane na tejto úrovni. A myslím si, že toto potrvá ešte štyri alebo päť rokov," myslí si Ferreira. 


Čítajte aj: Ronaldo veľkým hrdinom nebude: Falošnú správu o obrovskom geste rozšíril jeho bývalý švagor!


Rodák z Cascais rešpektuje svojho slávneho niekdajšieho spoluhráča, čo dokazujú aj jeho slová. Nečudo. Milujete ho alebo nenávidíte, voči jeho výkonom jednoducho nenájdete prakticky nič, čoho by ste sa mohli chytiť. "Stále je dôležitý hráč, ktorého každý rešpektuje. Boja sa ho, pretože dokáže rozhodnúť zápas. Videl som ho, ako sa zlepšoval. Hral som s ním i proti nemu od čias, keď mal 18 rokov. Zaslúži si byť na tejto úrovni za všetko, čo dokázal a za prácu, ktorú vynaložil." 

Legendárne momenty v podaní portugalského bombardéra:

Päťnásobný víťaz Zlatej lopty skóroval za Juventus v domácej súťaži v 11 po sebe idúcich zápasoch. Serie A mala okrem neho iba jedného hráča s vyšším počtom gólov; Cira Immobileho s 27 presnými zásahmi. Ferreira si uvedomuje, že v pokročilom futbalovom veku nejde nič lúsknutím prsta a každá minúta na ihrisku je vydretá ďaleko za oponou.

Neprestajnou tvrdou prácou sa však Ronaldo vyznačoval odjakživa, už za čias pôsobenia v Manchestri United. Po tréningoch zostával hodiny a hodiny navyše a cibril techniku či priame kopy. Nie preto, lebo musel, ale chcel. Chcel byť najlepší. Vážil si príležitosť žiariť na veľkej scéne, no vedel, že iba tvrdá drina ho dostane tam, kam si zaumienil. Aj vďaka tomu si so Sirom Alexom Fergusonom vytvoril fantastický vzťah a dnes ho môže smelo označovať za "druhého otca". 

"Ak chcete hrať na tejto úrovni aj v 35. rokoch, musíte sa o seba starať. Tvrdo pracovať, odpočívať a vhodne sa stravovať. On všetko toto robí, takže keď povie, že môže hrať do 40-ky, tak súhlasím. Uvidíme, ako sa so záťažou vysporiada jeho telo, ale ak sa nezraní, tak rozhodne sa mu môže podariť hrať do 40 rokov," pokračuje Ferreira. 

CR50 - prvých 50 gólov v drese Juventusu:

Na výpis Ronaldových rekordov by sme potrebovali bezlinajkový zošit A3 s 80 listami, možno ani ten by nestačil. Verme však, že päťnásobný víťaz Ligy majstrov (šesťkrát sa daný počin podaril legende Realu Franciscovi "Pacovi" Gentovi), trojnásobný šampión Premier League a dvojnásobný majster La Ligy, sa bude môcť čoskoro s celým svetom vrátiť na športové ihriská a zase nás zabaví svojou genialitou.

V prípade víťazstva v Lige majstrov by sa stal pre Juventus nesmrteľným, pretože tento klub čaká na triumf v najprestížnejšej milionárskej súťaži od roku 1996, pričom finále nezvládol už sedemkrát. Otočí Ronaldo kormidlo bielo-čiernej lode a dovedie Starú dámu do božského jagavého prístavu, na móle ktorého umiestnia "ušatú trofej" Ligy šampiónov? 

Viac o téme: Cristiano Ronaldo Portugalsko Juventus Turín Paulo Ferreira Selecao
  • Autor: © Zoznam/Ondrej Herceg
  • FOTO: SITA/AP/Luca Bruno; VIDEO: YouTube/Juventus, Legasus
  • Zdroj: športky

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy