Messiho budúcnosť v Barcelone? Predseda klubu otvorene prehovoril o pálčivých témach

Prezident FC Barcelona Josep BartomeuPrezident FC Barcelona Josep Bartomeu Zdroj: SITA/AP/Emilio Morenatti

BARCELONA - Predseda futbalovej Barcelony Josep Maria Bartomeu opätovne potvrdil, že budúcnosť kapitána Lionela Messiho je na Camp Nou. Klub s ním počíta aj po konci hráčskej kariéry.

Začiatkom júla sa objavili špekulácie, že Messi údajne kvôli frustrácii zo súčasnej atmosféry prerušil rokovania o novej zmluve. Aktuálny kontrakt mu vyprší v roku 2021. Bartomeu ale následne ubezpečil fanúšikov, že tridsaťtriročný Argentínčan v klube zostane.

Svoje slová teraz predseda katalánskeho celku znovu zopakoval. "S Messim sme sa bavili, bavíme a budeme baviť. Je to najlepší hráč histórie, vo futbale má pred sebou veľa rokov a je v špičkovej forme. Nepochybujte o tom, že bude v Barce pokračovať. Jeho budúcnosť vo futbale a po ňom je tu," citoval klubový web Bartomeua.

Messi ťahá tím aj v tejto sezóne. S 22 gólmi vedie tabuľku strelcov La Ligy. V sobotňajšom dueli 36. kola španielskej súťaže na ihrisku Valladolide prispel k výhre 1:0 jubilejnou 20. asistenciou v ligovej sezóne. Toľko prihrávok naposledy nazbieral Messiho vtedajší spoluhráč Xavi v ročníku 2008/09.

Lionel Messi Galéria fotiek (3) Zdroj: SITA/AP - Manu Fernandez

"Blaugranas" strácajú bod na vedúci Real Madrid, ktorý má k dobru zápas v Granade. Hoci Barcelone hrozí, že nenadviaže na tituly z predchádzajúcich dvoch rokov, nemusí sa tréner Quique Setién podľa Bartomeua báť o prácu. Setién v januári nahradil odvolaného Ernesta Valverdeho a s klubom podpísal kontrakt do júna 2022.

"So Setiénom sme sa už stretli, aby sme naplánovali budúcu sezónu. Máme veľa mladých hráčov, ako sú Ansu Fati a Riqui Puig, naviac ďalší ako Trincao a Pedri dorazia. Setién povedie tím v Lige majstrov. Našou vôľou je plniť zmluvy a Setién má kontrakt aj na nasledujúce ročník," vyhlásil Bartomeu.

Barcelonu čaká v auguste domáca osemifinálová odveta Ligy majstrov s Neapolom. Prvý zápas skončil v Taliansku 1:1. Víťaz sa potom presunie do Lisabonu, kde najprestížnejšia európska súťaž vyvrcholí turnajovým formátom ôsmich najlepších celkov. Namiesto tradičných dvoch zápasov sa bude hrať na jeden.

Quique Setién a Ivan Galéria fotiek (3) Zdroj: SITA/AP - Lalo Villar

Bartomeu sa vyjadril aj k možnému posilneniu mužstva. Dlhodobo sa špekuluje o príchode dvadsaťdvaročného argentínskeho útočníka Lautara Martíneza z Interu Miláno. "Tohtoročný prestupový trh bude ako pre Barcu, tak ostatné kluby netypický kvôli poklesu príjmov, spôsobenému pandémiou koronavírusu. Barca ale na trhu hrá vždy svoju rolu. Je pravda, že sme s Interom pred pár týždňami hovorili, vyjednávania sa ale zastavili. Teraz sme vo fáze analýzy," uviedol päťdesiatsedemročný Španiel.

Ohľadom príchodu niekdajšieho hráča Kataláncov a teraz útočníka Pariža St. Germain Neymara je skeptický. "Nemyslím si, že by sa PSG chcel rozlúčiť s niektorou zo svojich hviezd," povedal Bartomeu. Brazílčan Neymar prestúpil z Barcelony do francúzskej metropoly v auguste 2017 za rekordných 222 miliónov eur.

Viac o téme: Lionel Messi FC Barcelona Josep Bartomeu
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: SITA/AP/Emilio Morenatti
  • Zdroj: ČTK

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy