Sagan si v extrémne náročnej etape zaspieval v daždi: Aj také sú cyklistické preteky

Peter Sagan pred štartom 12. etapyPeter Sagan pred štartom 12. etapy Zdroj: TASR/AP - Massimo Paolone

CESENATICO - Upršanú 12. etapu cyklistického Gira d'Italia vyhral Jhonatan Manuel Narváez a postaral sa o druhé ekvádorské víťazstvo v tomto ročníku pretekov. Po 204 kilometroch a piatich kategorizovaných stúpaniach udržal priebežné vedenie Portugalčan Joao Almeida, ktorý v piatok pôjde v ružovom trikote už desiaty deň.

Slovenský reprezentant Peter Sagan (Bora-hansgrohe) nebojoval o popredné miesta a so stratou 30:31 min ho klasifikovali na 89. mieste. Na čele celkového poradia sa udržal Portugalčan Joao Almeida z Deceuninck-Quick-Step, ktorý má pred Holanďanom Wilcom Keldermanom (Sunweb) 34-sekundový náskok. Sagan si polepšil o jednu priečku a figuruje na 76. pozícii so stratou 1:29:45 h na lídra. V cyklámenovom drese je stále Francúz Arnaud Démare z Grupama-FDJ s 220 bodmi, druhý je Sagan so 184, tretí domáci Filippo Ganna (Ineos) s 51 b.

"Spievam v daždi, ale také sú cyklistické preteky. Pretekáte za krásneho počasia, ale aj keď je mokro a zima," napísal Sagan po dvanástej etape Gira a pochválil tímového dodávateľa za kvalitnú bundu, ktorá ho dokonale ochránila v chladnom a veternom počasí. 

I'm singing in the rain but that's bike racing. You race in beautiful weather but also when it's wet and cold. Thanks...

Uverejnil používateľ Peter Sagan Štvrtok 15. októbra 2020

"Je to skvelé víťazstvo, pretože to bola veľmi ťažká etapa v zime a daždi," uviedol Narváez. V septembri vyhral v Taliansku preteky Medzinárodný týždeň Coppiho a Bartaliho a teraz sa radoval z prvého triumfu na Grand Tour. "Výhra na Gire znamená pre každého veľmi veľa a teda aj pre mňa. Chcel by som ju venovať Nicovi Portalovi, ktorý ma naučil všetko, čo ako jazdec viem," dodal mladý Ekvádorec s pripomienkou športového riaditeľa Ineosu, ktorý začiatkom marca podľahol v štyridsiatich rokoch infarktu .

"Bola to náročná etapa, skoro šesť hodín v daždi a zime, samé stúpanie a zjazdy. Tvrdý deň, ale dúfam, že dres udržíme do soboty. Mám perfektný tím, ktorý odvádza perfektnú prácu. Keby som dnes nemal dobré nohy, určite by som odpadol, ale cítil som sa dobre," povedal celkový líder Almeida.

Giro v piatok pokračuje prevažne rovinatou 13. etapou s dĺžkou 192 km medzi mestami Cervia a Monselice, v ktorej závere sú ale dve stúpania štvrtej kategórie.

Viac o téme: Peter Sagan Joao Almeida Jhonatan Manuel Narváez
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: TASR/AP - Massimo Paolone; VIDEO: Giro D´Italia TV
  • Zdroj: TASR, ČTK, športky

Súvisiace články

Staršie správy

Videá