Bottas s Leclercom opustili bublinu: Nič sme neporušili! Všetko vyšetrovala aj FIA

Valtteri BottasValtteri Bottas Zdroj: SITA/Bryn Lennon/Pool via AP

SPIELBERG - Piloti formuly 1 Valtteri Bottas z Mercedesu a Charles Leclerc z Ferrari vyhlásili, že neporušili zdravotný protokol, hoci v uplynulých dňoch opustili tímové bubliny a po Veľkej cene Rakúska si odskočili domov do Monaka.

Na všetkých členov tímov F1 pred reštartom sezóny po ústupe pandémie koronavírusu apelujú, aby sa zdržiavali v bublinách a minimalizovali zdravotné riziko. Prípadom Bottasa s Leclercom sa už zoberala Medzinárodná automobilová federácia (FIA).

"Z bezpečnostného hľadiska nešlo o žiadny rozdiel. Stretávam totiž rovnakých ľudí ako medzi pretekmi," bránil sa Bottas, ktorý vyhral úvodné podujatie sezóny na okruhu v Spielbergu. Leclerc skončil druhý.

Monačan Leclerc uviedol, že žiadne nariadenia neporušil. "Odišiel som domov. Na druhej strane, pred návratom ma dvakrát testovali. Takže za dva dni dva testy. Samozrejme negatívne. To je všetko," citoval pretekára, ktorý dostal oficiálne varovanie od FIA, portál bbc.com Seriál MS F1 pokračuje 12. júla Veľkou cenou Štajerska na rovnakom okruhu v Spielbergu.

Viac o téme: Ferrari Valtteri Bottas Charles Leclerc Mercedesu
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: SITA/Bryn Lennon/Pool via AP
  • Zdroj: TASR

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy