Nedobrý štart, o to pôsobivejší koniec: Federer preradil rýchlosť a protivník nemal odpoveď

Roger FedererRoger Federer Zdroj: SITA/AP/Andy Wong

MELBOURNE - Roger Federer po piatkovom maratóne s Johnom Millmanom prešiel aj dvierkami osemfinále. S Maďarom Mártonom Fucsovicsom tentoraz nepotreboval až päť setov, ale iba štyri. Po bezmála dva a štvrť hodine môže oslavovať postup do štvrťfinále.

38-ročná legenda tenisu sa v prvom sete prezentovala viacerými chybami a nepresnou hrou, na čo doplatila prehrou 4:6. To však bolo všetko zo strany maďarského hráča Fucsovica. Začal kopiť chyby a na druhej strane Federer zvýšil úroveň hry a definitívne prevzal absolútnu kontrolu na zápasom. Nebol síce stopercentný na podaní, ale v globále mal vo všetkých troch víťazných setoch hru pod svojimi bezpečnými krídlami. 

"Mal som ťažký štart, Márton hral čisto. Nedarilo sa mi. Vzal som si trochu času a chcel som hrať taký mix. V druhom sete som mal lepší štart a uvoľnil sa," uviedol Federer na začiatok rozhovoru s Johnom McEnroeom 

Roger Federer Galéria fotiek (36) Zdroj: SITA/AP/Lee Jin-man

"Som veľmi šťastný, lebo to nebolo jednoduché. V prvom sete ma súper pretlačil, preto som musel trochu zmeniť svoju hru. S pribúdajúcim časom som sa cítil na kurte stále lepšie.Po predchádzajúcom náročnom zápase proti Millmanovi som na druhý deň ráno len ťažko vstával. Musel som prehovárať svoje telo, aby sa naštartovalo. Podarilo sa mi to nakoniec. Raz, dva, tri," skonštatoval Roger Federer v prvom pozápasovom rozhovore s Johnom McEnroeom.

Bitka o semifinále mu vloží do cesty tenistu s veľmi zaujímavým menom - Tennys Sandgren. Americký hráč si poradil s Fabiom Fogninim a na Australian Open znovu prežíva krásne časy. V roku 2018 tu prešiel až do štvrťfinále, čo znamená, že teraz vyrovnal svoje maximum. Federer postúpil do 57. štvrťfinále na grandslamoch. 

Na otázku, čo vie o svojom ďalšom súperovi, 28-ročnom Američanovi Tennysovi Sandgrenovi (100. v rebríčku ATP), s úsmevom poznamenal: "Viem len, že sa volá Tennys a hrá tenis. Naozaj o ňom veľa neviem. Tu môžeme skončiť," so smiechom uzavrel Fedex. 

Viac o téme: Roger Federer Márton Fucsovics Australian Open 2020
  • Autor: © Zoznam/Ondrej Herceg
  • FOTO: SITA/AP/Andy Wong; VIDEO: YouTube/Australian Open TV
  • Zdroj: športky, SITA

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy