Pred polrokom ho urážali, dnes je Abena hrdinom: VIDEO Belasá šľachta nešetrila ani Stocha!

Myenty Abena rozhodol o víťazstve SlovanaMyenty Abena rozhodol o víťazstve Slovana Zdroj: SITA/Branislav Bibel

BRATISLAVA - Na trávniku Tehelného poľa sa odovzdali vo štvrtok futbalisti bratislavského Slovana zo všetkých síl. Odmenou im bolo víťazstvo 1:0 nad favorizovaným gréckym majstrom PAOK Solún v prvom súboji play off Európskej ligy UEFA 2019/2020. Lepšiu pozíciu do budúcotýždňovej odvety v Solúne zabezpečil v 90.+4 minúte dôrazný obranca Myenty Abena.

Vo výbornej kulise pred návštevou vyše 20.000 divákov hrali "belasí" najmä zodpovedne v obrane, boli trpezliví a bojovní. Ich súper mal síce opticky mierne navrch, ale s tým tréner Ján Kozák ml. pred zápasom počítal a zverencom ušil taktiku, ktorú do bodky naplnili. "Jastrabi z Tehelného poľa" sa môžu dostať tretíkrát do skupinovej fázy EL, tú si zahrali v ročníkoch 2011/2012, keď v play off vyradili AS Rím, resp. 2014/2015.

Hrdina belasých

Jednoznačným hrdinom bláznivej koncovky zápasu bol Myenty Abena, ktorý rozhodol o víťazstve belasej družiny. Bol to však práve urastený obranca, ktorý bol v minulej sezóne terčom nechutného útoku s rasistickým podtónom. V zápase proti úhlavnému rivalovi z Trnavy začali fanúšikovia klubu z hlavného mesta smerom k vtedajšiemu hráčovi Spartaka vydávať zvuky s rasistickým motívom. Keď sa mladý futbalista dostal k lopte, z hľadiska malo zaznievať hlasné „hu-hu-hu“, ktoré má jednoznačne evokovať opice. Dnes je však Abena na opačnom brehu rieky a zápas proti gréckemu tímu ho vyniesol medzi hrdinov.

Na snímke útočník Rafael Galéria fotiek (9) Zdroj: TASR - Jakub Kotian

"Čo mám povedať? Prežívam neskutočné pocity, nedokážem to ani popísať. Veľmi dôležité z pohľadu dvojzápasu je to, že sme neinkasovali. V obrane sme hrali veľmi dobre. Čo sa týka našich šancí v odvete, bude to rovnaké ako doma. Ak si budeme veriť, môžeme tam niečo dokázať," poznamenal v mixzóne 24-ročný Surinamčan Abena, ktorý proti Solúnčanom skóroval v nadstavenom čase.

Schytal to aj Stoch

Jednou z najväčších hviezd solúnskeho tímu je aj skúsený slovenský futbalista Miroslav Stoch, ktorý desať minút pred koncom duelu vybehol na trávnik Tehelného poľa. Stoch sa do Bratislavy tešil, tvrdé jadro fanúšikov Slovana ho však pred zápasom privítalo vulgarizmami, keď skandovali pokrik "Miňo Stoch je kok*t sku*vený". To sa našťastie nestretlo s pochopením zvyšku štadióna a tí začali nesúhlasne pískať.

POZOR! Video obsahuje vulgarizmy

Viac o téme: Ján Kozák Slovan Bratislava Miroslav Stoch PAOK Solún Myenty Abena
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: SITA/Branislav Bibel; VIDEO: Športky/TASR
  • Zdroj: TASR, SITA, športky

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy