Hrdinský čin prezidenta Pittsburghu Penguins: Pri protestoch zachránil život novinárovi

Terčom vandalov aj socha Maria Lemieuxa!Terčom vandalov aj socha Maria Lemieuxa! Zdroj: reddit.com

PITTSBURGH - Prezident a výkonný šéf hokejového klubu Pittsburgh Penguins David Morehouse pomohol miestnemu novinárovi, ktorý sa dostal do ohrozenia života počas sobotňajších násilných protestov. Demonštranti poškodili tiež sochu klubovej legendy a spolumajiteľa Penguins Maria Lemieuxa stojacu pred halou.

Šéf klubu Morehouse pribehol na pomoc Ianovi Smithovi z miestnej televízie KDKA, ktorého práve pred PPG Paints Arenou násilníci zrazili k zemi a zničili mu kameru. Prezident Penguins zrovna opúšťal halu, ale keď videl muža v ťažkostiach, podarilo sa mu ho vtiahnuť do arény, odkiaľ bol potom prevezený do nemocnice.

Sám Smith netušil, že mu pribehol na pomoc šesťdesiatročný Morehouse, počas ktorého pôsobenia Penguins získali trikrát Stanley Cup (2009, 2016 a 2017). Upozornil na to iný novinár Larry Richert, ktorému Morehouseovo zapojenie neskôr potvrdil bez ďalšieho komentára hovorca klubu. "Pán Moreouse mal odvahu vyjsť von a zachrániť ho (Smitha) pred hroziacim veľmi tragickým koncom," uviedol Richert. Smith vyviazol z incidentu s pomliaždeninami a krvavými šrámami.

 

 

Lemieuxova socha pred halou sa stala terčom vandalov, ktorí ju pokryli okrem iného nasprejovanými nápismi "Máme právo sa búriť" a "Nemôžem dýchať". Pittsburská demonštrácia bola súčasťou protestov, ktoré vyvolala pondelková smrť Afroameričana George Floyda v Minneapolise, ktorému pri zatýkaní niekoľko minút kľačal na krku belošský policajt Derek Chauvin.

Viac o téme: Pittsburgh Penguins David Morehouse
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: reddit.com
  • Zdroj: ČTK

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy