Sezóna ako z najkrajších snov pokračuje! Slovenský tenis znovu oslavuje parádny úspech

Slovensko-chorvátsky deblový pár Filip Polášek (vľavo) a Ivan Dodig pózujú s trofejou Slovensko-chorvátsky deblový pár Filip Polášek (vľavo) a Ivan Dodig pózujú s trofejou Zdroj: TASR/AP Photo/Ng Han Guan

PEKING - Slovenský tenista Filip Polášek s Chorvátom Ivanom Dodigom zvíťazili vo štvorhre na turnaji ATP v Pekingu. V nedeľňajšom finále zdolali druhý nasadený poľsko-brazílsky pár Lukasz Kubot, Marcelo Melo 6:3, 7:6 (4).

Polášek s Dodigom nadviazali na augustový triumf na podujatí Masters 1000 v Cincinnati. Tridsaťštyriročný Slovák získal v Pekingu 14. titul v debli. Za tento triumf si s Chorvátom rozdelia prémiu 228.100 dolárov a získali 500 bodov do svetového rebríčka, v jeho novom vydaní sa Polášek posunie na 25. miesto.

Polášek s Dodigom ťažili v prvom sete z dobrého podania, v druhom sa však ich súperi vzchopili. "V prvom sete sme hrali dobre. Mali sme možno 90-percentú úspešnosť prvého podania, vtedy sa hrá samozrejme ľahko. V druhom sa však zlepšili zrazu im všetko prešlo a dostali sa do hry. My sme však bojovali a napokon nám to vyšlo, za čo som rád," zhodnotil Polášek finále.  

Ten bol spokojný aj s celkovým vystúpením na turnaji. "S naším výkonom sme naozaj spokojní. V uplynulých desiatich dňoch sme tvrdo trénovali a v Číne sme boli už týždeň pred turnajom, takže sme boli pripravení. Cesta za víťazstvom bola náročná, zdolali sme silných súperov, vrátane singlových špecialistov Dominica Thiema s Fabiom Fogninim. Nebolo to o jedinom zápase, predviedli sme štyri dobré výkony za sebou," povedal Polášek na webe ATP.  

Polášek s Dodigom majú dobrú formu a nie je vylúčené, že sa im podarí prebojovať aj na záverečný Turnaj majstrov. Na ňom sa zúčastní najlepších osem najlepších dvojíc zo svetového renkingu, pričom kvalifikačnú istotu majú iba Juan Sebastian Cabal s Robertom Farahom. Na postupové priečky stráca Polášek 200 bodov.

"Tento rok ide iba sedem tímov, keďže Cabal a Farah majú istotu. Medzi takými piatimi je to veľmi vyrovnané. My sa však na to nejako extra nesústredíme. Zameriavame sa na veci, ktoré môžme ovplyvniť, teda na výkony v jednotlivých zápasoch. Ak budú dostatočné a vyhráme pár zápasov na tých správnych turnajoch, môže sa nám podariť postúpiť na Turnaj majstrov, ale neupíname sa k tomu," povedal Polášek.

Štvorhra - finále:
Filip Polášek, Ivan Dodig (SR/Chor.) - Lukasz Kubot, Marcelo Melo (Poľ./Braz.-2) 6:3, 7:6 (4)

Viac o téme: Filip Polášek Lukasz Kubot Marcelo Melo Ivan Dodig
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: TASR/AP Photo/Ng Han Guan
  • Zdroj: TASR

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy