Kližan postúpil v Budapešti do štvrťfinále dvojhry: Čaká ho súboj s jednotkou

Martin KližanMartin Kližan Zdroj: SITA

BUDAPEŠŤ - Slovenský tenista Martin Kližan zvíťazil nad americkým kvalifikantom Bjornom Fratangelom za 72 minút presvedčivo 6:3, 6:2 vo štvrtkovom zápase osemfinálového 2. kola dvojhry na turnaji ATP World Tour 250 Gazprom Hungarian Open v maďarskej Budapešti (dotácia 540 310 eur, antuka vonku). Kližan nadviazal na úspech 7:6 (4), 6:3, ktorý proti momentálne 23-ročnému 150. mužovi singlového renkingu Fratangelovi dosiahol predvlani v kvalifikácii na tvrdom povrchu v americkom Winstone-Saleme.

Zverenec Martina Hromeca Kližan bude v piatok medzi najlepšími ôsmimi bojovať s 23-ročným Francúzom Lucasom Pouillem, 14. v počítačovom poradí a jednotkou tohto podujatia. Bude to prvá vzájomná konfrontácia. Pouille vo štvrtok v osemfinále premohol českého rovesníka Jiřího Veselého (58.) tesne 6:3, 4:6, 7:6 (4).

Dvadsaťsedemročný Petržalčan Kližan (59.) je vo svojom premiérovom štvrťfinále na hlavnej profesionálnej scéne od polovice februára, keď sa takto ďaleko prebojoval ako obhajca trofeje na ešte významnejšom podujatí na "harde" v hale v holandskom Rotterdame, potom nestačil na Čecha Tomáša Berdycha (3:6, 3:6). Na semifinále čaká od júla 2016, vtedy napokon dokonca získal trofej na "500-ke" na antuke v nemeckom Hamburgu.

Dvojhra - 2. kolo (osemfinále):
Martin Kližan (SR) - Bjorn Fratangelo (USA) 6:3, 6:2 za 72 minút

Viac o téme: Martin Kližan Lucas Pouille Bjorn Fratangelo
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: SITA
  • Zdroj: SITA

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy