Tuchel si z prehry s nováčikom veľkú hlavu nerobí: Remíza je to najviac, v čo sme mohli dúfať

Ander Herrera v akciiAnder Herrera v akcii Zdroj: Profimedia

LENS - Futbalistom Paríža St. Germain sa nevydaril vstup do nového ročníka francúzskej Ligue 1, keď v improvizovanej zostave prehrali na ihrisku nováčika Racingu Lens 0:1. Úradujúci majster sa bez svojich najväčších hviezd, ktoré sa ocitli v karanténe po pozitívnych testoch na koronavírus, nevedel v útoku presadiť a vytvoril si iba zopár pološancí. Tréner hostí Thomas Tuchel po zápase priznal, že jeho mužstvo mohlo ťažko pomýšľať na lepší výsledok.

"Som spokojný s predvedenou hrou v prvom polčase. Zápas sme kompletne kontrolovali, držali sme loptu. Žiaľ, nedokázali sme si dnes vytvárať strelecké príležitosti. Nedostávali sme sa do žiadnych šancí," hodnotil Tuchel výkon svojich zverencov.

Parížania naskočili do Ligue 1 neskôr po augustovej účasti na finálovom turnaji Ligy majstrov v Lisabone, kde prehrali až v záverečnom súboji o trofej s Bayernom Mníchov (0:1). Proti Lens nastúpili bez viacerých opôr, keďže až sedem hráčov PSG malo v uplynulom období pozitívny test na ochorenie COVID-19. V zostave obhajcu trofeje absentovali z tohto dôvodu Neymar, Kylian Mbappé, Angel Di Maria, Mauro Icardi, Leandro Paredes, Marquinhos i brankár Keylor Navas. Pri ich neúčasti dostali v útoku šancu 18-roční Kays Ruiz-Atil a Arnaud Kalimuendo, ktorí si odkrútili debut v A-tíme PSG. "Chýbali nám rozdieloví hráči. S takým mladým tímom, aký nastúpil, sme nedokázali využiť súperove chyby. Naopak, sami sme sa dopustili jednej kľúčovej. Ťažko sme mohli v takejto zostave pomýšľať na lepší rezultát. Remíza je to najviac, v čo sme mohli dúfať," povedal Tuchel pre Canal Plus.

Súboj 2. kola rozhodla hrubá chyba poľského brankára PSG Marcina Bulku. Ten v 57. minúte katastrofálnou rozohrávkou ponúkol šancu útočníkovi Ignatiusovi Ganagovi, ktorý ňou nepohrdol a zariadil nečakaný úspech domácich. Pre Ganaga to bol premiérový gól v drese Lens od júlového prestupu z Nice. "Som veľmi šťastný. Je to skvelý pocit, že som si otvoril strelecký účet v novom tíme a dúfam, že ďalšie góly ma ešte čakajú," citovala 21-ročného Kamerunčana agentúra AFP. Domáci mohli v druhom polčase aj zvýšiť svoj náskok, ale Simon Banza svoju veľkú príležitosť spálil. "Aj bez Neymara či Mbappého má Paríž vynikajúci tím. My sme však podali jeden solídny, kompaktný výkon. Všetci sme ťahali za jeden povraz a to sa na konci vyplatilo," spokojne konštatoval Ganago.

Pri rozhodujúcom momente si vracajúci sa Marco Verratti vypýtal prihrávku od Bulku, no 20-ročný Poliak, ktorý je až brankárskou trojkou PSG, ju nenasmeroval presne a Ganaga jeho úmysel vystihol. "Áno, bola to trochu nebezpečná situácia, no to je môj štýl hry," vysvetľoval Verratti. "Vždy si pýtam loptu, chcem riešiť situácie futbalovo, aj teraz som sa o ňu hlásil. Viacero faktorov sa podpísalo pod našu prehru, no môžem za seba vyhlásiť, že sme vydali maximum," dodal taliansky stredopoliar.

V nedeľu čaká PSG šláger 3. kola doma proti Olympique Marseille a na budúcu stredu dohrávka úvodného kola s Metz.

Viac o téme: Paríž Saint-Germain Thomas Tuchel RC Lens
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: Profimedia; VIDEO: youtube
  • Zdroj: TASR

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy