Historicky posledný víťaz: V Paríži sa opäť oslavovalo, famózna sezóna a vytúžené treble

Futbalisti Paríža St. Germain sa tešia zo zisku trebleFutbalisti Paríža St. Germain sa tešia zo zisku treble Zdroj: TASR/AP/Francois Mori

PARÍŽ - Futbalisti Paríža St. Germain potvrdili svoju dominanciu na francúzskej scéne. V piatok zdolali Lyon po bezgólovom zápase v penaltovom rozstrele 6:5 a stali sa historicky poslednými víťazmi Ligového pohára. Súťaž, v ktorej na rozdiel od národného pohára nastupovali výlučne profesionálne mužstvá, sa totiž Francúzi rozhodli zrušiť.

Parížania oslavovali zisk trofeje opäť po týždni, keď predtým triumfovali vo Francúzskom pohári. Titul národného šampióna im patrí, hoci sezónu ukončili v krajine galského kohúta predčasne. Treble si na svoje konto pripísali štvrtýkrát z predchádzajúcich šiestich sezón. Na domácej scéne získali 25 trofejí z 36 možností.

"Vedeli sme, že tento zápas bude bolieť, veď sme nastúpili proti osemfinalistovi Ligy majstrov. Som hrdý na svojich hráčov. Makajú spoločne, trpia spoločne. Dosiahli sme maximum a môžeme sa sústrediť na naše štvrťfinále v Lige šampiónov," vyjadril spokojnosť na pozápasovej tlačovej konferencii tréner Thomas Tuchel, ktorý pripomenul, že PSG vyhral pred sezónou aj Trophée des Champions, teda Francúzsky superpohár. Pozbieral tak štyri trofeje.

Kolektívny úspech

Piatkový duel sa hral v náročných podmienkach, teplomer ukazoval 33 stupňov Celzia. Do hľadiska mali obmedzený prístup aj diváci, na Stade de France ich bolo 5000. "Vyhrať pohár vo Francúzsku nie je jednoduché. O tom sme sa presvedčili vlani. Zásluhu na zisku tejto trofeje má veľa hráčov, ktorí v priebehu ročníka nastúpili. Je to kolektívny úspech," povedal stredopoliar PSG Ander Herrera.

Futbalisti Paríža St. Germain Galéria fotiek (2) Zdroj: TASR/AP/Francois Mori

Parížania už pred vypuknutím pandémie koronavírusu stihli postúpiť do štvrťfinále Ligy majstrov, v ktorom si zmerajú sily s Atalantou Bergamo. Lyon má pred sebou ešte odvetu osemfinále, 7. augusta nastúpi na pôde Juventusu Turín, v prvom zápase zvíťazil 1:0. Ak sa Lyonu nepodarí triumfovať v najprestížnejšej európskej súťaži, v budúcej sezóne sa nepredstaví v pohárovej Európe prvýkrát od ročníka 1996/97.

Viac o téme: Paríž St. Germain Thomas Tuchel
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: TASR/AP/Francois Mori
  • Zdroj: TASR

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy