Nemci šokovali favorizovaných Nórov: Súťaž miešaných tímov vyhrali štvrtýkrát za sebou

Na snímke nemecké družstvo v zložení, zľava Markus Eisenbichler, Karl Geiger, Katharina Althausová, Anna Rupprechtová oslavujú víťazstvo v súťaži miešaných družstievNa snímke nemecké družstvo v zložení, zľava Markus Eisenbichler, Karl Geiger, Katharina Althausová, Anna Rupprechtová oslavujú víťazstvo v súťaži miešaných družstiev Zdroj: TASR/AP/Matthias Schrader

OBERSTDORF - Nemeckí reprezentanti v skokoch na lyžiach obhájili na MS v severských disciplínach v Oberstdorfe zlaté medaily v súťaži miešaných družstiev na strednom mostíku. Tím v zložení Katharina Althausová, Markus Eisenbichler, Anna Rupprechtová a Karl Geiger získal pre hostiteľskú krajinu prvú zlatú medailu na prebiehajúcom šampionáte.

Domáce kvarteto nazbieralo v súčte 1000,8 bodu a nečakane triumfovalo s náskokom 5,2 bodu pred favorizovaným Nórskom v zostave Silje Opsethová, Robert Johansson, Maren Lundbyová a Halvor Egner Granerud. Bronz si vybojovali Rakúšania Marita Kramerová, Michael Hayböck, Daniela Iraschková-Stolzová a Stefan Kraft so ziskom 986,5 bodu.    

Tím Nemecka viedol už po prvom kole, keď mal na čele náskok necelých piatich bodov na Nórsko, tretí boli priebežne Rakúšania pred Slovinskom. Pred poslednou sériou druhého kola mali Nemci na Nórov k dobru 7,6 bodu a o zisku zlata definitívne rozhodol záverečný skok Geigera, ktorý pristál na značke 99,5 metra. Do finálového kola postúpilo najlepších osem družstiev. "Je to neskutočné, nikto nečakal, že dnes vyhráme. Som šťastná, že som doma dokázala získať zlato," povedala pre agentúru DPA 24-ročná rodáčka z Oberstdorfu Althausová. Tá má z miešaných tímov rovnako ako Eisenbichler už tri tituly majstra sveta, Geiger dva.

Na snímke nemecké družstvo Galéria fotiek (2) Zdroj: TASR/AP/Matthias Schrader

Nemci vyhrali mix družstiev na MS štvrtýkrát za sebou (predtým Seefled 2019, Lahti 2017 i Falun 2015). Premiéru mala táto disciplína na šampionáte v roku 2013 vo Val di Fiemme s titulom pre Japonsko.

MS v severskom lyžovaní v Oberstdorfe - skoky na lyžiach
súťaž družstiev na strednom mostíku: 1. Nemecko (Katharina Althausová, Markus Eisenbichler, Anna Rupprechtová, Karl Geiger) 1000,8 b. (472,8/528,0), 2. Nórsko (Silje Opsethová, Robert Johansson, Maren Lundbyová, Halvor Egner Granerud) 995,6 (467,9/527,7), 3. Rakúsko (Marita Kramerová, Michael Hayböck, Daniela Iraschková-Stolzová, Stefan Kraft) 986,5 (457,2/529,3), 4. Slovinsko 954,8, 5. Japonsko 940,3, 6. Poľsko 837,6, 7. Rusko 805,4, 8. Česko 777,2, 9. Fínsko 332,0, 10. Kanada 298,9

Viac o téme: Nemecko Skoky na lyžiach Nórsko Stredný mostík
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: TASR/AP/Matthias Schrader
  • Zdroj: TASR

Súvisiace články

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy