Johaugová sa oblečie do žltého dresu: Nórska bežkyňa si v stíhačke bez problémov postrážila prvenstvo

Nórska bežkyňa na lyžiach Therese Johaugová oslavuje v cieli po jej víťazstve v stíhacích pretekoch na 10 kilometrovNórska bežkyňa na lyžiach Therese Johaugová oslavuje v cieli po jej víťazstve v stíhacích pretekoch na 10 kilometrov Zdroj: TASR/AP/Emmi Korhonen/Lehtikuva

RUKA - Nórska bežkyňa na lyžiach Therese Johaugová triumfovala v nedeľňajších pretekoch Svetového pohára, ktorými boli stíhacie preteky na 10 kilometrov voľnou technikou. Pripísala si zároveň celkový triumf na trojdňovom etapovom podujatí a obliekla sa do žltého dresu pre vedúcu ženu dlhodobého seriálu.

Johaugová mala už po prvých dvoch dňoch náskok pred svojimi súperkami a prvé miesto si v nedeľu bez problémov postrážila v sólojazde. O druhé miesto zvádzala tuhý boj početná skupina pretekárok, v záverečnom stúpaní pred nájazdom do cieľovej rovinky ho napokon vo svoj prospech získala Ruska Tatiana Sorinová s mankom 47 sekúnd na víťazku. O sekundu a šesť desatín skončila za ňou na treťom mieste Švédka Ebba Anderssonová.

"Mala som veľmi dobre pripravené lyže. Sústredila som sa iba na seba, desiatka voľne je mojou tradične dobrou disciplínou. Som veľmi rada, že som dobre odštartovala sezónu, obzvlášť ak vôbec nevieme, koľko pretekov sa v tejto sezóne odjazdí," povedala v cieli pre Eurosport Johaugová. Slovensko nemalo na pretekoch zastúpenie.

Svetový pohár vo fínskej Ruke - stíhacie preteky žien na 10 km voľnou technikou:
1. Therese Johaugová (Nór.) 25:06,2 min, 2. Tatiana Sorinová (Rus.) +47,0 s, 3. Ebba Anderssonová +48,6, 4. Frida Karlssonová (obe Švéd.) +50,8, 5. Rosie Brennanová (USA) +52,5, 6. Helene Fosseholmová (Nór.) +54,8, 7. Linn Svahnová (Švéd.) +1:06,9 min, 8. Maja Dahlqvistová (Švéd.) +1:08,8, 9. Kerttu Niskanenová (Fín.) +1:14,5, 10. Natalia Nepriajevová (Rus.) +1:15,6
Celkové poradie v SP (po 3 z 31 pretekov): 1. Johaugová 301 bodov, 2. Sorinová 252, 3. Anderssonová 203.

Viac o téme: Therese Johaugová o
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: TASR/AP/Emmi Korhonen/Lehtikuva
  • Zdroj: TASR

Súvisiace články

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy