VIDEO Vlhová je s výsledkom spokojná: Hlavne po mentálnej stránke to nebolo ľahké

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová počas super-G Svetového pohára alpských lyžiarok v nemeckom stredisku Garmish - Partenkirchen Slovenská lyžiarka Petra Vlhová počas super-G Svetového pohára alpských lyžiarok v nemeckom stredisku Garmish - Partenkirchen Zdroj: TASR/AP/Marco Tacca

GARMISCH-PARTENKIRCHEN - Slovenská lyžiarka Petra Vlhová obsadila v nedeľňajšom super-G Svetového pohára v nemeckom Garmisch-Partenkirchene 9. miesto, keď za víťazkou Corinne Suterovou zaostala o 1,41 sekundy. Švajčiarka sa zároveň dostala na čelo celkového poradia v hodnotení disciplíny. Druhá skončila so stratou 43 stotín Nicole Schmidhoferová z Rakúska, tretie miesto vybojovala Švajčiarka Wendy Holdenerová (+0,70).

Vlhová vyrazila na trať ako dvanásta v poradí, no nie za ideálnych podmienok. Na svoju jazdu si totiž musela počkať, pretože pred ňou spadla Talianka Sofia Goggiová so štartovým číslom 11. Na prvom medzičase zaostávala za vedúcou Suterovou o 29 stotín, toto manko napokon narástlo na 1,41 s. Slovenskú reprezentantku v cieli klasifikovali na šiestom mieste, neskôr je predbehli ešte tri pretekárky.

"S tým všetkým, ako som sa cítila pred štartom, aké som mala pocity, som s výsledkom spokojná. Hlavne po mentálnej stránke to nebolo ľahké. Úprimne povedané, bolo trošku ťažké sa koncentrovať a ísť naplno. Snažila som sa dať do toho všetko, ale bolo to náročné, pretože trať bola hrboľatá a bol tam tieň. Mám však ďalšie body a postupne ideme krok za krokom," povedala 24-ročná Liptáčka pri mikrofóne RTVS.

Slovenka počas svojej jazdy takmer vyletela z trate. "Neviem, čo sa tam stalo. V každej bránke som cítila, že idem na hranici možností. Musím si to ešte raz pozrieť v televízii. Keď je trať hrboľatá, človek nemá žiadny cit, len ide dole čo najrýchlejšie," doplnila.

Najbližšie ju na budúci víkend čaká obrovský slalom a slalom v Slovinsku. Nebude sa však súťažiť v Maribore, ako bolo pôvodne naplánované, ale v Kranjskej Gore. "Párkrát som tam už súťažila a trošku to tam poznám. Uvidíme, aké budú preteky a trať. Momentálne sa v slalome aj v obrovskom slalome cítim dobre, potrebujem však pár dní potrénovať, aby som bola čo najlepšie pripravená na Kranjsku Goru. Slalom a 'obrák' sú moje srdcovky a už teraz sa neviem dočkať," dodala Vlhová.

Viac o téme: Petra Vlhová Corinne Suterová
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: TASR/AP/Marco Tacca; VIDEO: Facebook - Šport v RTVS
  • Zdroj: TASR, SITA

Súvisiace články

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy