VIDEO Ťažko na cvičisku, ľahko na bojisku: Vlhová má tie najvyššie očakávania

Petra Vlhová počas tréninguPetra Vlhová počas tréningu Zdroj: SITA/AP/Marco Tacca

BRATISLAVA - Slovenská reprezentantka Petra Vlhová sa predstavila v piatkovom tréningu pred sobotňajšími pretekmi v zjazde v nemeckom Garmisch-Partenkirchene a v konkurencii 56 pretekárok obsadila 34. miesto. Víťazkou sa stala švajčiarska špecialistka Corinne Suterová.

Slovenská lyžiarka zavítala po dvoch šiestych a jedenástej priečke v rýchlostných disciplínach v Bansku nakrátko domov. "Snažila som sa užiť si moju posteľ, môj domov, konečne aj slovenské jedlo. Štyri dni doma, bolo to trošku kratšie, ale bola som vďačná aj za to. Určite mi to pomohlo, nabrala som viac síl z psychickej stránky, oddýchla som si a som pripravená na všetko. Očakávania po Bansku sú vyššie, ako boli predtým. Som tu prvýkrát, verím, že zjazd nebude až taký ťažký," povedala Vlhová pre RTVS.

Pred víkendom sa otestovala 34. najlepším časom v piatkovom tréningu zjazdu, od najrýchlejšej Švajčiarky Corinne Suterovej ju delilo 3,41 sekundy. Predstaví sa v sobotnom zjazde i nedeľnom super-G.

Pre zjazdárky to bola jediná možnosť, ako si vyskúšať trať Kandahar 1 pred pretekmi, keďže štvrtkový tréning zrušili. V Ga-Pa sa jazdí na 2920 m dlhej zjazdovke s prevýšením 720 m. Vlhová už nie je úplný nováčik v rýchlostných disciplínach. Pred dvoma týždňami v bulharskom Bansku absolvovala tohtosezónnu súťažnú premiéru v kĺzavých disciplínach a tá dopadla nad očakávania. Postupne obsadila v zjazde šiestu a jedenástu priečku a na záver bola v super G opäť šiesta. Troje preteky v rozpätí troch dní premenila na zisk 104 bodov do hodnotenia o veľký glóbus. Boli to jej prvé body v rýchlostných pretekoch SP v kariére. Aktuálne patrí 24-ročnej ambicióznej Liptáčke vo Svetovom pohári tretia priečka so ziskom 830 bodov. Na čele je Američanka Mikaela Shiffrinová s 1225 bodmi. Shiffrinová sa po tragickej smrti otca rozhodla vynechať súťažný víkend v Nemecku.

Sobotňajší zjazd žien v Ga-Pa má štart o 11.30 h.

Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní - Garmisch-Partenkirchen (Nem.) - piatkové výsledky:

Tréning zjazdu žien: 1. Corinne Suterová (Švaj.) 1:44,57 min, 2. Viktoria Rebensburgová (Nem.) +0,19 s, 3. Federica Brignoneová (Tal.) +0,34, ... 34. Petra Vlhová (SR) +3,41

Viac o téme: Petra Vlhová
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: SITA/AP/Marco Tacca
  • Zdroj: SITA, TASR

Súvisiace články

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy