Kuzminovej brat Šipulin ovládol stíhačku v Slovinsku, Slováci dopadli štandardne

Anton ŠipulinAnton Šipulin Zdroj: SITA

POKLJUKA - V stíhacích pretekoch 7. kola SP biatlonistov vynikol v slovinskej Pokljuke naplno Rus Anton Šipulin, brat našej biatlonistky Anastázie Kuzminovej. Druhý finišoval Švéd Björn Ferry (+8,6), tretí Nór Ole Einar Björndalen (+27,4). Zo slovenskej dvojice skončil lepšie na 37. mieste Tomáš Hasilla (+4:32,4), 41. dobehol Matej Kazár (+4:59,3). V priebežnom hodnotení SP vedie aj naďalej Francúz Martin Fourcade.

Slnečné počasie s točiacim sa vetrom sprevádzalo mužov, medzi ktorými si najlepšie pozície na štarte vybojovali v šprinte Švéd Ferry, Rus Šipulin, Nemec Peiffer a ďalší Rus Malyško. S 28. miestom vstúpil do stíhačky Matej Kazár a s 34. Tomáš Hasilla. Poradie na čele sa veľmi rýchlo prehádzalo, najväčší výsledkový pád postihol Peiffera, v druhej ležke netrafil až tri terče a z prvej priečky klesol priebežne na 11-te. Vyvážene strieľali obaja Rusi Šipulin a Malyško a aj keď si po úvodnej ležke odkrúžili trestný okruh, v polovici pretekov viedli.

'Stojkovú' druhú časť stíhačky začali obaja Rusi na čele excelentne, napodobnili ich Björndalen a Ferry a udržali pred záverečnou streľbou napätie. Rusi paralelne súperili na poslednej stojke o víťazstvo, Malyška sklamal druhý a piaty terč a Šipulin sa pobral s jasným náskokom za víťazstvom, od druhého Ferryho ho na medzičase delilo až 27,2 sekundy. Pre 25-ročného Šipulina to bolo piate víťazstvo v kariére, prvé v sezóne. Aj o druhom mieste Ferryho nebolo pochybností, tretiu priečku si pohodlne pred Malyškom ustrážil Björndalen.

Slováci dopadli štandardne, Kazár (bilancia streľby 1-1-1-4) sa v ležkách zdržal na dvoch trestných okruhoch, viac sa darilo na streľbe Hasillovi (0-1-1-2). Na prvej stojke Kazár netrafil posledný terč, rovnako ako Hasilla a bez väčších výkyvov sa pohybovali aj v priebežnom poradí. Kazár prepadol až v záverečnej stojke so štyrmi chybami, Hasilla s dvoma a obrali sa o cennejšie konečné umiestenie.

  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: SITA
  • Zdroj: TASR

Súvisiace články

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy