Nemec Schempp má veľkú formu: V Taliansku dominoval po šprinte aj v stíhačke

Simon SchemppSimon Schempp Zdroj: SITA

ANTERSELVA - Nemecký biatlonový reprezentant Simon Schempp má veľkú formu pred začiatkom olympijských hier v Soči. Po piatkovom triumfe v šprinte (spolu s ním triumfoval aj Talian Hofer) ovládol aj sobotňajšie stíhacie preteky v rámci 6. kola Svetového pohára v talianskej Anterselve.

V dramatickom závere si Schempp postrážil niekoľkosekundový náskok po poslednej streľbe a hoci len jedena pol sekundy, napokon zvíťazil pred Francúzom Jeanom Guillaumom Beatrixom. Tretí skončil Nór Henrik L´Abee-Lund s odstupom 4,8 s. Štvrtý bol jeho krajan Ole Einar Björndalen, ktorý vďaka len jednej streleckej chybe oproti šprintu poskočil v celkovom poradí o šestnásť priečok.

Chvíľu sa zdalo, že čoskoro 40-ročná biatlonová legenda môže útočiť aj na 94. víťazstvo v pretekoch Svetového pohára, keď po poslednej streľbe vybiehal druhý za Schemppom o 7 sekúnd. V záverečnom okruhu ho však prešprintovali dvaja mladší súperi. Slovenskí reprezentanti sa v stíhacích pretekoch nepredstavili. Na čele celkového hodnotenia SP zostal Francúz Martin Fourcade. V stíhacíéch pretekoch je globálne na prvom mieste Nór Emil Hegle Svendsen, ktorý v Anterselve neštartuje.

"Mám dve víťazstvá za dva dni, čo som vôbec nečakal. Je to niečo neuveriteľné a šialené. Beriem si z týchto víťazstiev veľa sebavedomia do ďalšej časti tejto sezóny. Toto všetko je len príprava na Soči. A olympijskú medailu budú chcieť viacerí, nielen ja," cituje víťazného Schemppa portál biathlonworld.com.

Svetový pohár v biatlone - Anterselva (Tal.):
Stíhacie preteky mužov na 12,5 km: 1. Simon Schempp (Nem.) 31:20,6 (2 trestné okruhy), 2.Jean Guillaume Beatrix (Fr.) +1,5 (1), 3. Henrik L´Abee-Lund +4,8 (2), 4. Ole Einar Björndalen (Nór.) +8,0 (1), 5. Arnd Peiffer (Nem.) +8,6 (3), 6. Björn Ferry (Švéd.) +10,6 (2).

Poradie vo Svetovom pohári celkovo (veľký glóbus):
1. Martin Fourcade (Fr.) 534 bodov, 2. Emil Hegle Svendsen (Nór.) 413, 3. Simon Schempp (Nem.) 370, 4. Dominik Landertinger (Rak.) 365, 5. Ole Einar Björndalen (Nór.) 319, 6. Simon Eder (Rak.) 318,... 63. Pavol Hurajt 35, 71. Matej Kazár 25, 83. Tomáš Hasilla (všetci SR) 9

Poradie v hodnotení stíhacích pretekov (malý glóbus):
1. Emil Hegle Svendsen (Nór.) 174 bodov, 2. Simon Schempp (Nem.) 169, 3. Martin Fourcade (Fr.) 164, 4. Ole Einar Björndalen (Nór.) 137, 5. Simon Eder (Rak.) 127, 6. Anton Šipulin (Rus.) a Dominik Landertinger (Rak.) obaja 123,... 76. Matej Kazár (SR) 2.

  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: SITA
  • Zdroj: SITA, TASR

Súvisiace články

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy