VIDEO Utah Jazz v šlágri porazil LA Lakers, Golden State si poradilo s Indianou

Hráč Los Angeles Lakers  LeBron James (vľavo) strieľa na kôš cez Rudyho Goberta z Utahu JazzHráč Los Angeles Lakers LeBron James (vľavo) strieľa na kôš cez Rudyho Goberta z Utahu Jazz Zdroj: TASR/AP Photo/Rick Bowmer

NEW YORK - V súboji dvoch popredných tímov basketbalovej NBA zvíťazil líder súťaže Utah Jazz nad Los Angeles Lakers 114:89. Obhajcovia titulu z Kalifornie prehrali štvrtý duel v sérii a klesli na tretiu priečku v Západnej konferencii.

Zverenci trénera Quina Snydera uspeli v 22 z predchádzajúcich 24 zápasov a až v dvadsiatich z nich s dvojciferným náskokom. Markantný rozdiel medzi tímami bol hlavne v streľbe spoza oblúka, Utah prekonal súpera v streľbe trojok v pomere 22:8. Jazz premenili aspoň 20 trojkových pokusov už po jedenástykrát v sezóne. "Hrajú takto každý večer. Snažili sme sa ako len to šlo zastaviť ich strely spoza oblúka, ale jednoducho sa nám to nedarilo," skonštatoval po zápase na tlačovej konferencii tréner Lakers Frank Vogel.    

Oklahoma City zdolala San Antonio 102:99. Rozhodol o tom krídelník Luguentz Dort trojkou s klaksónom. Spurs nastúpili premiérovo od 14. februára a stále im pre ochranný a zdravotný protokol chýbalo päť hráčov štandardnej rotácie. V drese domácich víťazov dal najviac bodov Shai Gilgeous-Alexander, ktorý si 42 bodmi vylepšil osobný rekord. Kanadský rozohrávač však po zápase vyzdvihol svojho krajana a hrdinu záverečného momentu Dorta. "Lu zmenil vývoj stretnutia. Tvrdo pracuje a získava sebavedomie. Keď veríte v svoje schopnosti, nie je problém premeniť rozhodujúce strely," povedal podľa AP Gilgeous-Alexander.

Atlanta zvíťazila nad Bostonom 127:112, najmä zásluhou Danila Gallinariho. Taliansky veterán nastúpil z lavičky a dal 38 bodov, keď desiatimi úspešnými trojkami prekonal klubový rekord. Celý tím premenil spoza oblúka 23 pokusov, čím taktiež vylepšil maximum svojej organizácie. "Je skvelé prepísať históriu. Keď zásluhou toho aj vyhráte zápas, je to ešte lepší pocit," tešil za Gallinari.

Phoenix Suns neuspel iba v druhom z uplynulých 11 stretnutí, keď prehral doma s Charlotte 121:124. Hornets prekvapujúco strelecky potiahol náhradník Malik Monk 29 bodmi. Jarrett Allen si vyrovnal osobný rekord 26 bodmi a Cleveland aj vďaka tomu zdolal hráčov Houstonu 112:96, Rockets neuspeli už v deviatom stretnutí v sérii.
      
výsledky:

Indiana - Golden State 107:111

Atlanta - Boston 127:112

Cleveland - Houston 112:96

Miami - Toronto 116:108

Chicago - Minnesota 133:126 pp

New Orleans - Detroit 128:118

Oklahoma City - San Antonio 102:99

Phoenix - Charlotte 121:124

Utah - Los Angeles Lakers 114:89

Viac o téme: NBA Los Angeles Lakers Utah Jazz
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: TASR/AP Photo/Rick Bowmer; VIDEO: youtube.com
  • Zdroj: TASR

Súvisiace články

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy