VIDEO Novodobý Showtime nadväzuje na legendy: Útrapy sú preč, akcie zdvíhajú ľudí zo stoličiek

Anthony Davis a LeBron JamesAnthony Davis a LeBron James Zdroj: SITA/AP/Tony Gutierrez

NEW ORLEANS - Basketbalisti tímu Los Angeles Lakers v stredu potvrdili svoju lídersku pozíciu v Západnej konferencii NBA. Na palubovke New Orleans Pelicans triumfovali vďaka lepšie zvládnutej koncovke 114:110 a dosiahli už 16. víťazstvo v sezóne, z toho deviate po sebe. Hviezdou zápasu bol 26-ročný Anthony Davis, ktorý svojmu bývalému klubu nastrieľal 41 bodov, čím si utvoril sezónne maximum.

"Samozrejme, emócie boli veľké. Myslím si, že tento zápas bol zakrúžkovaný v kalendároch oboch tímov. Moji spoluhráči mi hovorili: AD, neboj sa, nájdeme spôsob, ako zvíťaziť. Na začiatku na nás vybehli, ale boli sme pripravení ísť si za víťazstvom," uviedol Davis, ktorý vo farbách New Orleans strávil sedem sezón. Počas nich sa vyprofiloval na jedného z najlepších hráčov NBA, no nedosiahol žiadny tímový úspech.

 

 

Pamätný zápas odohral aj nestarnúci LeBron James. Ten sa na výhre Lakers podieľal 29 bodmi a stal sa iba štvrtým hráčov v histórii NBA, ktorý pokoril hranicu 33-tisíc nastrieľaných bodov. Stalo sa tak necelých šesť minút pred koncom duelu, keď si odskočil od brániaceho Jaxsona Hayesa a presne trafil spoza trojkového oblúka. Spomenutú métu pokorili okrem neho už len Kobe Bryant, Karl Malone a rekordérom v tomto smere je Kareem Abdul-Jabbar.

Lakers pred začiatkom poslednej štvrtiny prehrávali o desať bodov, napriek tomu James nepanikáril. "Sme na víťaznej vlne. Nezáleží na tom, aký sme mali deficit. Veril som, že akonáhle sa začne štvrtá štvrtina, môžeme vytvoriť tlak a uvidíme, čo sa stane," povedal James. Domácim nestačilo ani päť trojok J.J. Reddicka, ktorý sa v historickej tabuľke úspešných striel za tri body (1763) dostal na 18. miesto, o ktoré sa delí práve s LeBronom Jamesom.

Viac o téme: LeBron James Los Angeles Lakers New Orleans Pelicans Anthony Davis
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: SITA/AP/Tony Gutierrez; VIDEO: YouTube/NBA; Twitter/SportsCenter
  • Zdroj: SITA

Súvisiace články

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy