VIDEO Slovákov mrzí horká prehra už v osemfinále: Mali sme ľahkú skupinu a toto nás zaskočilo!

Radosť LotyšskaRadosť Lotyšska Zdroj: fcb - iff

PRAHA - Slovenským florbalovým reprezentantom nevyšiel kľúčový zápas na MS v Prahe. V stredajšom súboji o postup do štvrťfinále prehrali v O2 Aréne s Lotyšskom 1:6 a na šampionáte budú hrať iba o 9.-12. miesto. Najbližšie vo štvrtok o 15.30 h narazia na zdolaného zo súboja Nórsko - Austrália. Lotyši sa v piatok o 15.10 h stretnú s vicemajstrami sveta Švédmi.

Zverencom trénera Petra Koutného sa v kľúčovom zápase na MS vydaril štart, keď od 3. minúty viedli po góle Lukáša Mráza. Súper však potom herne zapol a ešte v prvej tretine otočil skóre. Slováci sa nevedeli dostať do tempa, nedarilo sa im v koncovke, naopak v tretej časti poistil náskok Lotyšov svojím druhým gólom v zápase Edžus Cerinš. Veľkú šancu potom zahodil Michal Dudovič, ktorý v 49. minúte nepremenil trestné strieľanie. V závere pri slovenskej hre vabank pridal tím z pobaltskej krajiny ešte dva góly do prázdnej bránky a vyhral 6:1.

Hlasy:
Petr Koutný (tréner SR): "Chlapci boli motivovaní až priveľmi. Naozaj chceli uspieť. Z priveľkej snahy napokon pramenili chyby. Dopustili sme sa ich viac ako súper. Lotyšsko má kvalitný tím, ktorý naše zaváhania trestal. Myslím si, že to bol kvalitný zápas, ktorý sa fanúšikom musel páčiť. Lotyši boli zrelší, hrali trpezlivejšie. Naši chlapci sa snažili, ale strely končili na brankárovi alebo niekde úplne mimo. Lotyšský gólman chytal veľmi dobre."

Rastislav Mazák (brankár SR): "Je to pre nás obrovské sklamanie. Celý cyklus sme sa pripravovali na tento zápas, chceli sme sa dostať do prvej osmičky a nevyšlo nám to. Mali sme jednoduchú skupinu, nikto nás nepreveril v defenzíve a potom prišiel veľmi kvalitný súper, ktorý je dobrý na loptičke i v súbojoch. To sme v skupine nezažili a teraz nás to asi zaskočilo. Bude náročné sa namotivovať na ďalšie zápasy, ale musíme na tento zápas zabudnúť a ísť si po deviate miesto."

Lukáš Řezanina (kapitán SR): "Nehrali sme dobre. Dôležití hráči musia spraviť rozdiel a dnes sa to nestalo. Keď sa prídu cez víkend pozrieť na nás ľudia zo Slovenska, budeme hrať prinajlepšom o deviate miesto. Lotyši majú výborný tím. Keď sa lámal zápas, mali sme dať gól a nepodarilo sa to. Kanadské body zo základnej skupiny sú bezpredmetné, treba zabrať v dôležitých zápasoch. Doteraz to bola zábavka a v kľúčovom stretnutí nám to nevyšlo."

Michal Dudovič (hráč SR): "Je to veľká škoda. Sme veľmi sklamaní. Keby som premenil trestné strieľanie, mohol som Slovensko vrátiť do hry. Nepodarilo sa to. Taký je šport, nedá sa nič robiť. Bude veľmi náročné pripraviť sa na ďalšie zápasy. Musíme tento duel hodiť za hlavu, chceme si napraviť chuť v ďalšom priebehu šampionátu."

Viac o téme: Slovensko Lotyšsko
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: fcb - iff; VIDEO: Youtube
  • Zdroj: TASR, SITA, športky

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy