Repre dres už pozná, chce ho nosiť aj na majstrovstvách sveta: Verím, že sa bude vyhrávať!

Denis GodlaDenis Godla Zdroj: profimedia.sk

PRAHA - Tím Jaromíra Jágra sa stal domovom pre nejedného Slováka. Popri obrovskej českej legende na súpiske nájdeme Martina Réwaya, Ladislava Romančíka a brankára Denisa Godlu. Ten sa k nášmu susedovi presunul po štyroch sezónach vo Fínsku. Brankár, ktorý má šancu predrať sa aj do reprezentácie, je vo svojom novom tíme nadmieru spokojný.

Život hokejistu je spätý s častým cestovaním, a to nielen počas sezóny. Keď hráč zmení tím, môže ísť o presun do iného štátu. Treba zvážiť všetky ponuky, poradiť sa s agentom a vybrať to najvhodnejšie. Aj keď Extraliga nebola prvotným cieľom, Godla v nej napokon zakotvil. "Čakal som ponuky zo zahraničia, ale nič nechodilo. Niečo sme riešili, no nepodarilo sa to. Potom už bolo neskoro. Vtedy sa ozvalo Kladno, tak som to zobral," povedal 24-ročný slovenský brankár v rozhovore pre Športky a pokračoval: "S mojou pozíciou v Kladne som spokojný. Chytám všetky zápasy, nastupujem ako jednotka. Už len keby sa zlepšila hra, bolo by to super."

V Kladne zažíva Godla nevšednú situáciu. Jeho spoluhráčom je zároveň aj majiteľom klubu je veľká hokejová legenda Jaromír Jágr: "Rešpekt tam je, ale berieme ho ako spoluhráča. Nepozeráme sa na to, kto dá koľko bodov. Každý si musí robiť svoju robotu, aby sme sa postupne ako tím zlepšovali. Vieme, kto vedľa nás sedí v šatni, ale nerobíme z toho vedu."

Príchod do Česka znamená, že ho majú k sebe bližšie aj tréneri reprezentácie. Godla sa zúčastnil nedávneho Nemeckého pohára, kde odchytal dva z troch duelov. Netají sa túžbou ukázať sa aj na majstrovstvách sveta. "Pre každého hokejistu je česť ísť reprezentovať. Či ma vezmú, to bude dosť závisieť aj od mojich výkonov v Kladne. Určite by som sa tam chcel dostať," prezradil pre Športky.

Reprezentáciu má v rukách ešte minimálne na jeden rok zámorský odborník Craig Ramsay, ktorý so sebou priniesol nový herný systém: "Som spokojný, že Craig zostal ako tréner. Dá sa s ním dobre porozprávať aj o hokeji, ale aj iných veciach. S tým, čo hráme, som spokojný. Myslím, že každý môže povedať, že hokej, ktorý hráme, sa za posledné roky zlepšil. Máme systém, ktorý treba dodržovať ďalej. Verím tomu, že sa bude vyhrávať."

Viac o téme: Denis Godla Rytíři Kladno
  • Autor: © Zoznam/Rendek
  • FOTO: profimedia.sk
  • Zdroj: športky

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy