Čechov stále hnevá prehra so Slovenskom: Tvrdá kritika rodičov mladíkov, útok vracal Vůjtek!

Trenér Vladimír VůjtekTrenér Vladimír Vůjtek Zdroj: SITA

PRAHA - Prehra a neúspech sa nesú ťažko, obzvlášť v hokeji. Svoje by o tom vedel porozprávať aj bývalý tréner českej hokejovej dvadsiatky Miroslav Přerost, na ktorého hlavu sa po neúspešnom štvrťfinále so Slovenskom vzniesla vlna kritiky. Servítku pred ústa si nedával ani otec jedného z českých reprezentantov, čo zasa pobúrilo trénera našej seniorskej reprezentácie Vladimíra Vůjtka.

V susednom Česku stále rezonuje prehra juniorov na svetovom šampionáte so Slovenskom. Rozsiahly text na svoj blog uverejnil aj otec jedného z najväčších talentov českého hokeja Pavel Zacha starší, ktorý v prvom rade vidí problém v absencii konceptu podobného, aký máme u nás. "V stretnutí so Slovákmi, ktorí podobný systém výchovy vytvorili, aj keď ho tiež niektorí kritizujú, sme pocítili pozitíva takto postavených reprezentačných akadémii. Pokiaľ ide o výsledky na medzinárodnej scéne, je to stále to najlepšie riešenie," napísal Zacha. Ďalším veľkým problémom je podľa neho konečná nominácia na šampionát. 

"Z tohtoročnej nominácie zmizli mená, ktoré sa tam proste mali objaviť. Tých hráčov je viac. Zo všetkého na mňa sálala obrovská arogancia moci. Arogancia voči hráčom, rodičom, voči všetkým mimo realizačného tímu. Američania nominovali do prípravy iba jedného hráča navyše, Slováci urobili, veľmi logicky a šetrne k hráčom, kemp pre hráčov z CHL priamo v Kanade. Tí čo neuspeli, pokračovali vo svojich tímoch. V našom prípade sme ťahali desať hráčov z Ameriky na chvíľku do Európy, a sotva tu otvorili oči, tak zase leteli späť. To nikomu nepridá. Pán Přerost to opäť arogantne komentoval slovami, že nikoho nenútil, aby do Kanady odchádzal a necítil potrebu brať na to nejaké ohľady. Tá arogancia akoby predchádzala všetkému tomu, čo potom nasledovalo."

Na celú vec zareagoval v rozhovore pre portál hokejportal.net Vladimír Vůjtek, ktorý na otázku, ako vníma takéto trenice po turnaji odpovedal "Sú už zbytočné. Český tím dlhodobo hrá na štvrťfinále a ďalej sa nevie dostať. Skončil rovnako ako na predchádzajúcich MS. Mediálna dohra je teraz zbytočná. Osobne vôbec nemám rád, keď sa rodičia zapájajú do diskusie o trénerovi, systéme a hre. To rodičom neprináleží, to je vec tých, ktorí zostavujú realizačný tím."

Přerostu sa zastal aj člen tímu, obranca Lukáš Klok. "Majstrovstvá sveta už pre nás skončili a zo všetkých strán sa valí len kritika na pána Přerostu. Nehovorím, že to je najlepší tréner, akého som poznal, ale tiež nie najhorší a to už ma ich trénovalo celkom dosť," napísal na svojom oficiálnom Facebook profile.

Přerost po neúspechu na šampionáte pri českej dvadsiatke rezignoval na post trénera. Kritika sa však podpísala na jeho zdraví a ešte v Kanade skončil v nemocnici, potom ako skolaboval.

Viac o téme: Vladimír Vůjtek Pavel Zacha Miroslav Přerost
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: SITA
  • Zdroj: športky, hokejportal.net, zacha-hokej.cz, hokej.idnes.cz

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy