Šanca bojovať o titul sa naskytne inde: Mikulášsky výpredaj, nový dres navlečú aj Hunovci

Róbert HunaRóbert Huna Zdroj: TASR/Henrich Mišovič

NITRA - Vedenie tipsportligového klubu HK Nitra v pondelok potvrdilo príchod dvojice nových hráčov. Aktuálne siedmy tím slovenskej najvyššej hokejovej súťaže angažoval amerického obrancu Patricka McNallyho z maďarského MAC Budapešť a slovenského útočníka Lukáša Škvareka, ktorý pôsobil v zámorskej mládežníckej súťaži USPHL. Informáciu priniesol oficiálny web "corgoňov".

Dvadsaťosemročný McNally prichádza do Nitry s vizitkou ofenzívne ladeného beka. V 44 zápasoch aktuálnej sezóny Tipsport ligy nazbieral v drese MAC 32 bodov za dva góly a tri desiatky asistencií. V minulom ročníku nastupoval v nemeckej druhej najvyššej súťaži za Eispiraten Crimmitschau a v 52 stretnutiach základnej časti získal 48 bodov (12+36). V Európe hrával aj za švédsky Leksand, v zámorí strávil štyri roky v univerzitnej NCAA a tiež nazbieral 97 štartov v AHL za San Jose Barracuda.

Okrem McNallyho pribudol do kádra Nitranov aj 18-ročný útočník Lukáš Škvarek, ktorý v minulej sezóne absolvoval vo farbách slovenskej reprezentácie do 18 rokov svetový šampionát hráčov tejto vekovej kategórie. Od ročníka 2018/19 pôsobil v zámorí, predtým hrával aj za mládežnícke tímy rakúskeho Linzu alebo Českých Budějovíc.

Rozpredaj v Mikuláši, Hunovci zabojujú o titul v Poprade

Tipsportligový klub HK 32 Liptovský Mikuláš uvoľnil pred záverečnou fázou základnej časti najvyššej súťaže zo svojich služieb päticu hráčov. Klub opustili Marcel Petran a Mário Kurali, ktorí sa počas reprezentačnej prestávky pripojili k HKM Zvolen.

Richard a Róbert Hunovci zakotvili v neďalekom Poprade, kde sa hlásili trénerovi Mikulovi na pondelňajšom tréningu. Do mikulášskej šatne pribudli z popradského tímu Jakub Nespala a Tomáš Božoň. Obaja tam dohrajú sezónu. Brankár Alexander Zalivin odišiel do Detvy, odkiaľ sa vrátil na Liptov z hosťovania Matej Bátory.

"Prvotné kontakty od klubov so záujmom o našich hráčov nastali už skôr. Ja som všetkým odkázal, aby sa dohodli najprv s hráčmi a potom budeme hľadať cestu ich pôsobenia v daných kluboch. Záujem je ešte o viacerých hráčov. Uvidíme, ako sa vyvinie situácia okolo nich. Teší nás, že aj napriek nie práve vydarenému ročníku, je o našich jednotlivcov záujem v kluboch po celom Slovenku. My nebudeme brániť ich hosťovaniu, ak nájdeme reč aj s kompetentnými ľuďmi. Po konci prestupového termínu nás predsa len čakajú ešte dva zápasy. Musíme preto všetko podrobne zvážiť. Chápem však chlapcov, že chcú zabojovať o titul v extralige, či víťazstvo v Slovenskej hokejovej lige," uviedol pre klubovú stránku generálny manažér Milan Čanky. Mikuláš figuruje na poslednom 13. mieste tabuľky Tipsport ligy, na predposlednú Detvu stráca 12 bodov.

Viac o téme: HK Poprad HK Nitra Mário Kurali MHK 32 Liptovský Mikuláš Tipsport liga Richard Huna Marcel Petran Róbert Huna Lukáš Škvarek Alexander Zalivin Patrick McNally Tomáš Božoň Jakub Nespala
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: TASR/Henrich Mišovič; Facebook/HK Nitra
  • Zdroj: SITA, TASR

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy