Rumuni žiadajú UEFA o odklad duelu s Libercom: Hráčov kosí koronavírus

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: SITA/AP/Daniel Cole

BUKUREŠŤ - Štvrtkový zápas futbalistov Liberca na pôde rumunského FCSB v 3. predkole Európskej ligy UEFA 2020/2021 je ohrozený. Rumunov kvária koronavírusové problémy, najnovšie sa im nakazilo ďalších päť hráčov a údajne žiadajú UEFA o odklad súboja s českým zástupcom.

Bývalý klub Steaua Bukurešť mal už minulý týždeň nakazených 17 hráčov. Duel 2. predkola na pôde srbskej Bačky Topola odohral oslabený a postúpil po rozstrele z 11 m. Ako v stredu uviedol portál iSport.cz, COVID-19 sa v rumunskom tíme šíri ďalej a pozitívne testy mali najnovšie aj Alexandru Buziuc, Florinel Coman, Olimpiu Morutan, Valentin Cretu a Marius Briceag.

Podľa digisport.ro FCSB poslal na UEFA zoznam 26 hráčov, z ktorých do poľa je zdravých momentálne len 10. K dispozícii sú ešte traja brankári a 24 hodín pred výkopom možno na súpisku doplniť ďalších dvoch hráčov. Klub môže podľa koronakrízových regulí UEFA nastúpiť na duel v prípade, ak počet všetkých hráčov neklesne pod 13. FCSB podľa rumunského zdroja požiadal o odklad zo štvrtka na sobotu, UEFA sa má vyjadriť v najbližšom čase. Liberec odletel do dejiska súboja v meste Giurgiu v stredu dopoludnia. Ako český klub uviedol na sociálnej sieti, o prípadnom odložení pre nákazu v domácom tíme nemá žiadne správy.

Viac o téme: UEFA Európska liga
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: SITA/AP/Daniel Cole
  • Zdroj: TASR

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy