Bern dokázal to, o čo sa nemohol pokúsiť Slovan: Klaksvík neprešiel cez 2. predkolo

Futbalisti Young Boys BernFutbalisti Young Boys Bern Zdroj: SITA/AP/Anthony Anex/Keystone

BERN - Futbalisti KÍ Klaksvík z Faerských ostrovov vypadli v 2. predkole Ligy majstrov. V stredajšom zápase na pôde švajčiarskeho Young Boys Bern prehrali 1:3.

Všetky góly padli v druhom polčase. Domáci sa v rozpätí siedmich minút dostali do vedenia 2:0 po zásahoch Jeana Pierrea Nsameho a Miralema Sulejmaniho. Hostia znížili v 79. minúte zásluhou Jonna Johannesena, no vzápätí stanovil konečné skóre Ngoumo Ngamaleu.

Klaksvík postúpil do 2. predkola po tom, čo Európska futbalová únia (UEFA) skontumovala jeho zápas 1. predkola so Slovanom Bratislava 3:0. Dôvodom boli pozitívne testy na nový koronavírus u dvoch členov výprav slovenského majstra. Slovan však s postupom faerských orgánov a riešením UEFA nesúhlasí a preto sa odvolal na Športový arbitrážny súd (CAS) v Lausanne. "Belasí" žiadali aj odloženie stredajšieho duelu Klaksvíku, no v tom im CAS nevyhovel a tak sa zápas odohral. Súd vydal rozhodnutie asi tri hodiny pred výkopom.

Duely druhého predkola sa hrajú na jeden zápas bez účasti divákov. Žreb 3. predkola je na programe 31. augusta, zápasy sa budú hrať 15. a 16. septembra.

Liga majstrov - 2. predkolo /hralo sa na jeden zápas/
Young Boys Bern - KÍ Klaksvík 3:1 (0:0)
Góly: 51. Nsame, 57. Sulejmani, 82. Ngamaleu - 79. J. Johannesen

Viac o téme: Young Boys Bern KÍ Klaksvík
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: SITA/AP/Anthony Anex/Keystone
  • Zdroj: TASR

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy