Diego Maradona (†60) sa zobudil bledý a nevyzeral dobre: Posledné slová pred smrťou!

Diego MaradonaDiego Maradona Zdroj: SITA/AP/Gian Mattia D'Alberto

BRATISLAVA - Smrť legendárneho Diega Maradona, ktorý vo veku 60 rokov podľahol infarktu zasiahla celý svet. Španielsky denník Marca priblížil, ako vyzerali posledné chvíle tohto futbalového velikána všetkých čias.

Maradona bol 3. novembra hospitalizovaný kvôli krvácaniu do mozgu. Diego musel podstúpiť operáciu, ale podľa blízkeho zdroju prebiehala jeho liečba dobre. O to väčším šokom bolo jeho zlyhanie srdca, ktoré túto argentínsku legendu stálo život.
 
Maradona sa rehabilitoval v oblasti Tigre na okraji Buenos Aires. Božský Diego mal vo svojom sídle vyhradenú miestnosť, kde sa o neho staral lekársky personál. Aj jeho osobný lekár Leopoldo Luque bol v prípade jeho zdravotného stavu optimistický a výhliadky boli pozitívne. Bohužiaľ 25. novembra nastal osudný deň.
 
Podľa dostupných správ denníka Marca sa v stredu ráno Maradona zobudil okolo desiatej hodiny ráno. Vyzeral bledo a sťažoval sa na chlad. Diego sa mal pokojne naraňajkovať, aby si následne doprial krátku prechádzku. Potom sa však vrátil do postele, kde mal po boku svojho synovca Johnyho Esposita, ktorému mu povedal: "Necítim sa dobre." To však nikto netušil, že legendárny futbalista okolo dvanástej hodiny vydýchne naposledy - utrpel infarkt. V tej chvíli bola v jeho blízkosti zdravotná sestra, ktorá sa o neho starala. Tá rýchlo zavolala sanitku, ktorých malo na miesto doraziť až päť, ale ani jedna to nestihla včas. Lekárom sa už Maradonu nepodarilo zachrániť.
 
Pozostatky futbalovej legendy boli ešte v noci prevezené do prezidentského paláca v Buenos Aires, kde čakali stovky smútiacich fanúšikov. Pred polnocou tam dorazila aj Diegova bývalá manželka Claudia Villafaňeová a dve dcéry Dalma a Giannina. Za argentínskou ikonou smúti nielen celá Argentína, ale celý svet. Odpočívaj v pokoji Diego, legendy žijú naveky.
Viac o téme: Diego Maradona Argentína Úmrtie
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: SITA/AP/Gian Mattia D'Alberto; VIDEO: YouTube
  • Zdroj: športky

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy