Prokurátor ide po krku obrovskému menu: V problémoch sa ocitol samotný prezident FIFA!

Gianni InfantinoGianni Infantino Zdroj: SITA/AP/Martin Ruggiero

BERN - Švajčiarsky prokurátor Stefan Keller začal trestné konanie voči prezidentovi Medzinárodnej futbalovej federácie Giannimu Infantinovi. Dôvodom sú jeho tajné stretnutia s tamojším generálnym prokurátorom Michaelom Lauberom. Keller zároveň požiadal o zbavenie Lauberovej imunity. Informovala o tom agentúra DPA.

Kellera poveril vyšetrovaním tajných stretnutí vládny kontrolný výbor. Za úlohu mal preskúmať štyri podania, napokon sa zaoberal dvoma. Infantino sa stretol s Lauberom dvakrát v roku 2016 krátko po jeho zvolení na čelo FIFA. K jednej schôdzke malo prísť aj v roku 2017, keď Lauber dozoroval vyšetrovanie korupcie vo vnútri FIFA.

Ich stretnutia odhalil v roku 2018 projekt Football Leaks. Obaja odmietli akýkoľvek zlý úmysel a schôdzky označili za rutinu, pri ktorej rokovali o spolupráci v niektorých oblastiach. "Stretnutie s generálnym prokurátorom bolo absolútne legitímne a legálne," uviedol šéf FIFA počas júnovej tlačovej konferencie.

Laubera za zatajenie schôdzok potrestali znížením mzdy, minulý týždeň oznámil svoju rezignáciu z postu generálneho prokurátora.

Viac o téme: FIFA Gianni Infantino Stefan Keller
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: SITA/AP/Martin Ruggiero
  • Zdroj: TASR

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy