UEFA má pripravený plán na dokončenie európskych súťaží: Liga majstrov sa dohrá takýmto štýlom

Žreb Ligy majstrovŽreb Ligy majstrov Zdroj: TASR/AP/Daniel Cole

NYON - Ročník futbalovej Ligy majstrov, ktorý bol v marci prerušený kvôli koronavírusu, sa podľa agentúry Reuters dohrá augustovým turnajom ôsmich tímov "Final Eight" v Lisabone. Európska futbalová únia UEFA má tento plán predložiť na schválenie na stredajšom zasadnutí výkonného výboru.

Po dokončení osemfinálovej časti sa štvrťfinalisti presunú do Lisabonu. Tam sa vyraďovacej fázy bude hrať iba na jeden zápas oproti tradičným dvom. Štyri štvrťfinále sú v pláne od 12. do 15. augusta, dve semifinále 18. a 19. augusta a finále má byť na programe 23. augusta.

Účasť medzi najlepšie osmičkou LM už si v marci zaistili Paríž Saint-Germain, Atalanta Bergamo, Atlético Madrid a Lipsko. Z osemfinále zostáva odohrať odvetné duely Manchester City - Real Madrid, Juventus Turín - Lyon, Bayern Mníchov - Chelsea a Barcelona - Neapol.

Stretnutie "Final Eight" pravdepodobne budú hostiť dva najväčšie štadióny v Lisabone Estádio da Luz a Estádio José Alvalade, ktoré sú domovom miestnych klubov Benficy respektíve Sportingu. Hrať by sa malo bez divákov, ale UEFA prítomnosť fanúšikov ešte úplne nevylúčila a bude záležať na aktuálnej epidemiologickej situácii v Portugalsku.

Podobný formát UEFA chce použiť aj pre Európsku ligu. Jej prerušený ročník sa od 10. augusta dokončí v nemeckých mestách Duisburgu, Düsseldorfe, Gelsenkirchene a Kolíne nad Rýnom. Z EL sa stihla odohrať väčšina úvodných zápasov osemfinále. Neodohrali sa len zápasy Sevilla s AS Rím a Inter Miláno s Getafe.

Superpohár UEFA medzi víťazmi Ligy majstrov a Európskej ligy by sa mal uskutočniť 24. septembra v Budapešti. Istanbul, ktorý mal hostiť tohtoročné finále Ligy majstrov, privíta vyvrcholenie budúceho ročníka elitnej súťaže.

Viac o téme: UEFA Liga Majstrov
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: TASR/AP/Daniel Cole
  • Zdroj: ČTK

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy