Infikovaná futbalová legenda nemá strach, lieči sa: Dojímavý odkaz neúnavným štátnym silám!

Paolo Maldini v súboji s Ghančanom Johnom Mensahom z Chieva VeronaPaolo Maldini v súboji s Ghančanom Johnom Mensahom z Chieva Verona Zdroj: TASR/AP/Antonio Calanni

MILÁNO - Legenda svetového futbalu Paolo Maldini odkázal fanúšikom, že sa cíti dobre a očakáva, že sa do týždňa zbaví koronavírusu. 51-ročný športový riaditeľ AC Miláno mal v závere minulého týždňa pozitívny test na COVID-19 rovnako ako jeho 18-ročný syn Daniel.

"Chcel by som sa poďakovať všetkým, ktorí prejavili lásku a starosť o zdravie mňa i môjho syna. Je nám dobre a do týždňa by sme mali byť schopní zbaviť sa vírusu," uviedol v odkaze Maldini, ktorý poďakoval i všetkým lekárom, zdravotníkom a policajtom, ktorí sú v boji proti koronavírusu v prvej línii. "Vďaka vám sme hrdí, že sme Taliani," povedal jeden z najlepších a najúspešnejších obrancov futbalovej histórie. 

AC Miláno informovalo o ochorení svojho najslávnejšieho hráča v sobotu večer. Maldini hral za klub 25 sezón, behom nich nazbieral totožný počet trofejí - sedem ligových titulov či päť triumfov v Lige majstrov. V talianskej reprezentácii nastúpil k 126 zápasom. Jeho syn pôsobí prevažne v mládežníckom tíme, ale vo februári si odbil ligový debut za A mužstvo. Za Miláno hral taktiež zosnulý otec či dedko Cesare Maldini

Koronavírusom sa v Taliansku nakazilo i trio hráčov Juventusu Paulo Dybala, Daniele Rugani a Blaise Matuidi. V krajine podľahlo vírusu cez 6 000 ľudí a infekciu potvrdili u takmer 64 000 ľudí. 

Viac o téme: AC Miláno Paolo Maldini Daniel Maldini
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: TASR/AP/Antonio Calanni
  • Zdroj: ČTK

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy