UEFA povedala jasné nie: Serie A sa dohrávať v tomto formáte určite nebude!

Prázdne tribúny počas šlágru Juventusu s Interom v talianskej Serie APrázdne tribúny počas šlágru Juventusu s Interom v talianskej Serie A Zdroj: TASR/AP - Marco Alpozzi

BRATISLAVA - Keďže sa európsky šampionát odkladá o rok neskôr, UEFA tak dáva aspoň hypoteticky priestor súťažiam na dokončenie aktuálnych ročníkov aj v náhradných termínoch. Serie A už dávnejšie avizovala, že by sa sezóna 2019/2020 mohla dohrať aj iným formátom, ktorý by výrazne uľahčil uzavretie tejto sezóny.

Podľa talianskeho denníka La Repubblica však UEFA myšlienku zmeneného formátu súťaží zmietla zo stola. S návhrom dohrania ligového ročníka práve spôsobom play-off a play-out prišiel prezident FIGC, inak povedané šéf Talianskej futbalovej federácie Gabriele Gravina. Najyvšší európsky futbalový orgán zároveň vyjadril želanie, že ak sa celá situácia s koronavírusom včasne vyrieši, tak by bolo ideálne, ak by sa všetky súťaže dohrali do konca júna, čo je pri momentálnej situácii veľmi nepravdepodobné. 

Momentálne je v talianskej lige odohraných nekompletných 26 kôl a na prvom mieste je s náskokom jedného bodu Juventus. Z ligy by momentálne vypadol nováčik z Brescie, Spal a Lecce, pričom všetky spomínané kluby majú za sebou 26 zápasov. 

Viac o téme: UEFA Serie A FIGC Gabriele Gravina
  • Autor: © Zoznam
  • FOTO: TASR/AP - Marco Alpozzi
  • Zdroj: football-italia.net, športky/La Repubblica

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy