VIDEO Dvojgólový Exposito zariadil záchranu pre Eibar, Raúl García sa postaral o výhru Bilbaa

Edu Exposito a jeho gólové oslavy so spoluhráčmiEdu Exposito a jeho gólové oslavy so spoluhráčmi Zdroj: profimedia.sk

MADRID - Futbalisti Eibaru získali dôležité body v boji o zotrvanie v španielskej La Lige, keď v nedeľňajšom dueli 36. kola vyhrali na ihrisku už zostupujúceho Espanyolu Barcelona 2:0.

O oba góly hostí sa postaral stredopoliar Exposito už v prvom polčase. Prvý dal v 25. minúte z pokutového kopu, o jedenásť minút neskôr ďalšiu penaltu nepremenil, no z dorážky zvýšil na 2:0. Eibar potrestal dve ruky domácich vo vlastnej šestnástke a v tabuľke mu patrí 15. priečka. Espanyol je posledný.

Bilbao v boji o účasť v európskych súťažiach bodovalo naplno na pôde Levante 2:0. Dvoma gólmi sa pod to podpísal Raul Garcia. Hostia vyhrali po dvoch predchádzajúcich prehrách a sú priebežne na siedmej pozícii.

Futbalisti Valencie zakopli v boji o účasť v budúcej edícii európskych klubových súťaží. V nedeľňajšom dueli 36. kola španielskej ligy prehrali na ihrisku o záchranu bojujúceho Leganésu 0:1 a klesli na 9. priečku tabuľky.

Leganés má pred dvoma záverečnými kolami ešte šancu na záchranu, momentálne mu patrí 18. pozícia o tri body za Alavesom, ktorý má pondelňajší zápas k dobru. O triumfe domácich rozhodol Ruben Perez gólom z penalty v 18. minúte, rovnakú možnosť nevyužil na druhej strane po hodine hry Daniel Parejo. To už hrali domáci bez vylúčeného Jonathana Silvu, ale aj v oslabení víťazstvo ubránili.

Futbalisti FC Sevilla zvíťazili v záverečnom nedeľnom dueli 36. kola španielskej La Ligy na domácom štadióne nad RCD Mallorca 2:0. Bodovo sa dotiahli na tretie Atletico Madrid a so 66 bodmi držia štvrté miesto v tabuľke zaručujúce postup do skupiny Ligy majstrov.

FC Sevilla - RCD Mallorca 2:0 (1:0)
Góly: 41. Ocampos (z 11 m), 84. En Nesyri

CD Leganés – FC Valencia 1:0 (1:0)
Gól: 18. Perez (z 11 m). ČK: 53. Silva (Leganes)

Espanyol Barcelona – SD Eibar 0:2 (0:2)
Góly: 25. a 36. Exposito (prvý z 11 m)

UD Levante – Athletic Bilbao 1:2 (0:2)
Góly: 71. Bardhi – 4. a 45.+1 Raúl García

Viac o téme: Espanyol Barcelona Athletic Bilbao UD Levante SD Eibar Raúl García Edu Exposito
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: profimedia.sk; VIDEO: Digi Sport
  • Zdroj: TASR

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy