Tajnička sa začína konečne vyjasňovať: Spoveď agenta Garetha Balea o odchode z Realu Madrid!

Gareth Bale v mestskom derby proti Atléticu MadridGareth Bale v mestskom derby proti Atléticu Madrid Zdroj: SITA/AP/Manu Fernandez

MADRID - Meno Gareth Bale sa spája s odchodom späť na Britské ostrovy už dlhšiu dobu. Welšský reprezentant sa za viac než päť rokov v španielskej metropole poriadne nenaučil domáci jazyk, so spoluhráčmi komunikuje len veľmi ťažko. Agent Jonathan Barnett však prehlásil, že 29-ročný hráč, ktorý strelil v klube dosiaľ 101 gólov, chce hrať za Real Madrid až do konca kariéry.

Španielsky futbalový žurnalista Guillem Balague tvrdí, že vymenovanie francúzskej legendy Zidanea znamená zlé správy pre Balea, s ktorým údajne držiteľ Zlatej lopty 1998 nechce pracovať. Bale bol v tejto sezóne aj niekoľkokrát vybučaný fanúšikmi na domácom štadióne Santiago Bernabéu. Agent Barnett však tvrdí, že Bale je šťastný, ale chce vidieť, ako pôjdu veci ďalej. 

Na otázku, či Bale zostane v Reale, odpovedal: Áno, prečo by nie? Chce hrať celú kariéru za Real Madrid a ak to nebude fungovať, potom sa znovu porozprávame. Pohovorí si s pánom Zidanem, odrazí sa a následne príde koniec sezóny." 

Gareth Bale Galéria fotiek (3) Zdroj: SITA

Bale nenastupoval pod trénerom Solarim, ktorého klub v pondelok odvolal z funkcie. Welšan neprežíva vydarené týždne a mesiace, v nedávnom El Clásicu ho pri schádzaní z ihriska sprevádzal nespokojný piskot tribún. "Veľa spolu hovoríme. Najbližšia osoba ku Garethovi je môj syn Joshua, ktorý je akoby jeho agentom a skutočne sa o neho stará. Urobil dobrú prácu." 

Problémy s trénerom Zidaneom vznikli aj preto, lebo francúzsky kouč a Bale mali odlišné názory na to, akým spôsobom hrať. Postupom času sa situácia zhoršovala. "Ak dovolíte Garethovi hrať spôsobom, aký chce, môže byť tam, kde Cristiano Ronaldo. Stále má skvelý talent," nechal sa počuť agent Barnett. 

Gareth Bale oslavuje gól Galéria fotiek (3) Zdroj: TASR/AP Photo/Hassan Ammar

Bale strelil za Real Madrid 101 gólov, do klubu prišiel na konci prestupového obdobia v lete 2013 za 100 miliónov eur. Sprevádzajú ho však časté zdravotné problémy, ktoré sú jedným z dôvodov, prečo sa herne trápi a nedokáže sa zaradiť medzi úzku svetovú špičku. 

Viac o téme: Real Madrid Gareth Bale Zinedine Zidane
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: SITA/AP/Manu Fernandez
  • Zdroj: športky

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy