Giganti pomaly vytáčajú číslo do Bayernu: Frustrovaná hviezda spustila reči o odchode

Thomas MüllerThomas Müller Zdroj: SITA/AP/Martin Meissner

MNÍCHOV - Dlhoročná ikona Bayernu Mníchov Thomas Müller priznal, že je nešťastný zo svojej novej pozície v klube. Niet sa čomu čudovať, pretože prakticky prestal nastupovať a zdá sa, že nefiguruje v plánoch chorvátskeho kouča Nika Kovača.

Müller oslávil minulý mesiac okrúhle 30-tiny, no nedá sa hovoriť, že prežíva radostné obdobie. Magazínu Kicker povedal, že rola lavičkového hráča v posledných piatich zápasoch ho nespravila šťastným. "Prekročil som tridsiatku, som vo skvelej forme, hladný po úspechu aj s klubom či osobne. Som pevne presvedčený o mojich kvalitách. Môžem pokračovať v pomoci tomuto tímu." 

Tréner Niko Kovač si v lete priviedol Philippeho Coutinha, ktorý dostáva pred Müllerom viac herných príležitostí. Nehovoriac o jasnom fakte, že pozícia Roberta Lewandowskeho je priam neotrasiteľná. Müller však naznačil, že ak budú veci pokračovať týmto spôsobom, tak celú situáciu bude nútený, chtiac-nechtiac, prehodnotiť. V hre je odchod do iného veľkoklubu, ktorý mu poskytne nielen herné príležitosti, ale tiež možnosť hrať o každú možnú trofej. 

"Ak ma trénerský tím vidí v budúcnosti iba ako náhradníka, tak musím nad vecami popremýšľať. Na toto som príliš ambiciózny," povedal ofenzívny nemecký futbalista. 

Thomas Müller Galéria fotiek (2) Zdroj: TASR/AP/Andre Penner

Müller odohral pri sobotňajšej šokujúcej prehre s Hoffenheimom 1:2 iba 30 záverečných minút. Nemecký denník Bild je presvedčený, že Müller uvažuje o odchode z klubu, do ktorého prišiel v roku 2000. Zatiaľ sa však nič nenapísalo o záujme konkrétnych klubov, no dá sa očakávať, že o ponuky by asi nemal núdzu a bolo by z čoho vyberať. 

Ak si odmyslíme posledných šesť mesiacov, tak vždy usmievavý Nemec prežil v Bayerne krásnu kariéru. Strelil 186 gólov, pripísal si úctyhodných 171 asistencií v takmer 500 zápasoch. Okrem toho získal osem nemeckých titulov, päť domácich pohárov a Ligu majstrov v roku 2013

Viac o téme: Bayern Mníchov Thomas Müller
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: SITA/AP/Martin Meissner
  • Zdroj: Športky - Ondrej Herceg

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy