Bielsa po zahanbujúcej prehre so štvrtoligovým Crawley Town: Nič sme s tým nedokázali urobiť

Marcelo Bielsa Marcelo Bielsa Zdroj: SITA/AP Photo/Ian Walton

LONDÝN - Nepríjemné prekvapenie účastníkovi najvyššej anglickej súťaže Leeds United pripravili v nedeľu futbalisti štvrtoligového Crawley Town. Tí nad favoritom zvíťazili v zápase 3. kola FA Cupu 3:0 a môžu sa tešiť z postupu v najstaršej súťaži na svete.

Leeds je druhý vyradený účastník Premier League po tom, ako v sobotu prehral West Bromwich Albion s treťoligovým Blackpoolom po strelách zo značky pokutového kopu 2:3. Kouč Marcelo Bielsa síce poslal do hry výrazne obmenenú zostavu, ale aj tak je vyradenie outsiderom poriadny šok. Po bezgólovom prvom polčase dostal domácich do vedenia Nick Tsaroulla svojím prvým gólom v kariére. O tri minúty sa domáci presadili opäť vďaka Ashleymu Nadesanovi a dielo skazy pre hostí dokonal Jordan Tunnicliffe.

Radosť futbalistov Crawley Townu Galéria fotiek (2) Zdroj: SITA/AP/Ian Walton

"Títo hráči majú veľa čo dokazovať klubom, ktoré o ich služby nejavili záujem. Ukázali sme, že naozaj môžeme výborne zahrať aj proti dobrým mužstvám," citovala trénera Crawley Johna Yemsa agentúra DPA. Soľou do rán Leedsu bolo v závere aj nasadenie do hry domáceho Marka Wrighta, ktorý si meno urobil ako bývalá hviezda jednej z televíznych reality šou. "Nie je to ani tak otázka prekvapenia. Poznali sme charakter ich hráčov. My sme mali veľké držanie lopty, ale nič sme s tým nedokázali urobiť," povedal Bielsa.

V nedeľu si Manchester City poradil s Birminghamom City 3:0 a Chelsea zdolala bez problémov Morecambe 4:0. Trapasu sa vyhol prvoligový Brighton, ktorý na ihrisku štvrtoligového Newportu uspel po rozstrele zo značky 11 m.

Viac o téme: FA Cup Leeds United Crawley Town
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: SITA/AP Photo/Ian Walton, VIDEO: BBC Sport
  • Zdroj: TASR

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy