Návrat fanúšikov v Anglicku sa kvôli koronavírusu odkladá: Uvažovali sme nad takýmto plánom

Prázdne tribúny Etihad StadiumPrázdne tribúny Etihad Stadium Zdroj: SITA/Peter Powell/Pool via AP

LONDÝN - Futbaloví fanúšikovia v Anglicku sa zrejme nebudú môcť od 1. októbra vrátiť na štadióny. Vedúci úradu britskej vlády Michael Gove pre BBC potvrdil, že vzhľadom na nárast prípadov nákazy koronavírusom na Ostrovoch museli stopnúť pôvodne navrhovaný plán, ktorý počítal od budúceho mesiaca s návratom obmedzeného počtu divákov na športové podujatia. Nové opatrenia týkajúce sa športových akcií mal spolu s ďalšími epidemiologickými obmedzeniami v utorok večer oficiálne oznámiť britský predseda vlády Boris Johnson.

Brighton v augustovom prípravnom stretnutí privítal londýnsku Chelsea pred 2500 divákmi, ktorí dodržiavali pravidlá o sociálnom odstupe. Hygienické opatrenia sa ukázali byť správne nastavené a neprišlo k žiadnemu šíreniu koronavírusu, čo dávalo nádej, že by sa od 1. októbra mohli hrať zápasy Premier League pred obmedzeným počtom divákov na tribúnach.

Vzhľadom na vysoký až exponenciálny nárast koronavírusových prípadov však Británia v pondelok zvýšila výstrahu pred šírením infekcie z tretieho na štvrtý stupeň päťdielnej škály. "Uvažovali sme nad plánom, ktorý by počítal s návratom obmedzeného počtu ľudí," povedal Gove. "Určite sme však nechceli mať štadióny preplnené fanúšikmi. Momentálne sa však rozhodujeme, že tento program zastavíme. Chceme však všetkých uistiť, že ak to situácia neskôr dovolí, tak umožníme väčšiemu počtu divákov vrátiť sa na štadióny. Vírus sa viac šíri v uzavretých priestoroch ako vo vonkajších, na druhej strane z povahy viacerých športov vyplýva, že sú kontaktné."

Viac o téme: Premier League
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: SITA/Peter Powell/Pool via AP
  • Zdroj: TASR

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy