Tragická správa ranila všetkých: Pamiatku Čišovského si Plzeň uctí počas veľkého šlágru so Spartou

Plzeň si uctí pamiatku ČišovskéhoPlzeň si uctí pamiatku Čišovského Zdroj: profimedia.sk

PLZEŇ - Bývalý slovenský futbalista Plzne Marián Čišovský v 40 rokoch zomrel. Slovenský obranca a dvojnásobný víťaz českej ligy bojoval od roku 2014 s nevyliečiteľnou chorobou ALS, teda amyotrofickou laterálnou sklerózou. O jeho úmrtí informoval plzeňský klub.

"Viktoriáni, dnes je ten najsmutnejší deň. S ťažkým srdcom musíme oznámiť, že nás navždy opustil Marián Čišovský. Úprimnú sústrasť celej viktoriánskej rodine," uviedla Plzeň na twitteri.
"Smutná správa pre všetkých z nás. Navždy nás opustil skvelý futbalista, kamarát, manžel, otec a veľký bojovník. V prvom rade by som za celý klub, všetkých jeho zamestnancov, hráčov i trénerov chcel vyjadriť úprimnú sústrasť Mariánovej rodine a všetkým najbližším. Spôsob, akým bojoval až do poslednej chvíle, je vzorom pre všetkých, ktorí musia bojovať s akoukoľvek chorobou," uviedol v tlačovej správe generálny manažér klubu Adolf Šádek.
 
Viktoria si uctí pamiatku Čišovského počas dnešného zápasu tretieho kola ligovej nadstavby s pražskou Spartou. Na štadióne v priestoroch brány vznikne pietne miesto, kde môžu všetci fanúšikovia zapáliť sviečku.
Marián Čišovský Galéria fotiek (10) Zdroj: TASR - Michal Svítok
 
Čišovský do Plzne zamieril pred deviatimi rokmi z rumunského Temešváru, predtým získal tri tituly na Slovensku. Za Viktóriu odohral v lige 64 zápasov a strelil 12 gólov. Dvakrát sa s ňou predstavil v základnej skupine Ligy majstrov. Nastupoval aj za slovenský národný tím, v ktorého drese si pripísal 15 štartov. S reprezentáciou do 21 rokov sa zúčastnil olympijských hier v Sydney 2000.
 
Súťažný zápas Čišovský naposledy odohral v marci 2014. Potom podstúpil operáciu kolena, po ktorej sa ešte pokúšal rozohrať s plzenskou juniorkou, ďalšie plány ale zhatila zákerná choroba. Napriek tomu Čišovský zostal súčasťou plzenského tímu a jeho číslo 28 bolo stále na súpiske.
Viac o téme: FC Viktoria Plzeň Marián Čišovský
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: profimedia.sk
  • Zdroj: ČTK

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy