Po fantastickom KO sa dočkal zaslúženej odmeny: Český zápasník MMA v hlavnom zápase večera!

Jiři Procházka Jiři Procházka Zdroj: Twitter - Jiří Procházka

NEW YORK - Elitný český bojovník MMA Jiří Procházka by sa mal hneď vo svojom druhom zápase v organizácii UFC dočkať veľkého duelu. V sobotu 27. februára sa stretne s Američanom Dominickom Reyesom, ktorý tento rok dvakrát neúspešne bojoval o titul poloťažkej váhy. O konaní súboja informoval s odkazom na prezidenta organizácie Danu Whitea web ESPN s tým, že sa pôjde o hlavný zápas večera.

"Naozaj veľká výzva, máme z nej radosť. Reyes bude v Jirkovej kariére rozhodne najväčší súper. My si teraz hlavne musíme s tímom sadnúť a nájsť východisko, ako sa v tejto dobe, ktorá športu nepraje, maximálne pripraviť," uviedol Procházkov tréner a manažér Martin Karaivanov pre iDNES.cz.

Dvadsaťosemročný Procházka sa zatiaľ v UFC predstavil len raz, v júli porazil v Abú Zabí mierne favorizovaného Švajčiara Volkaan Oezdemira, ktorého knokautoval po 49 sekundách druhého kola. Šampión japonskej organizácie Rizin si pripísal jedenástu výhru v rade.

O dva roky starší Reyes pôsobí v UFC od roku 2017. Po šiestich výhrach sa tento rok predstavil vo dvoch titulových bitkách, s Jonom Jonesom aj Jánom Blachowiczom ale prehral. Aktuálne je trojkou rebríčka váhovej kategórie organizácie, Procházka je šiesty.

Viac o téme: Jiří Procházka Dominick Reyes Martin Karaivanov
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: Twitter - Jiří Procházka
  • Zdroj: ČTK

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy