Opustí štvornásobný šampión tím ešte pred slávnou Tour? Froome nechce, aby to celé vyšlo navnivoč!

Chris FroomeChris Froome Zdroj: SITA/AP - Mahmoud Khaled

LONDÝN - Britský cyklista Chris Froome by podľa informácií serveru cyclingnews.com mohol opustiť stajňu Ineos. Farby súčasného zamestnávateľa, predtým známeho pod názvom Sky, pritom štvornásobný víťaz Tour de France obhajuje už od roku 2010. Prekvapivou variantou, ktorá je údajne v hre, je jeho prestup ešte počas roka práve pred najslávnejšími etapovými pretekmi na svete.

Čoskoro tridsaťpäťročný hviezdny pretekár doteraz zmluvne nepredĺžil s tímom Ineos spoluprácu. Súčasný trojročný kontrakt mu vyprší po sezóne na konci kalendárneho roka. Špekulácie o jeho možnom odchode navyše zosilneli vzhľadom na neistotu ohľadom tímového lídra pre tohtoročný 107. ročník "Starej dámy", ktorej štart bol kvôli pandémii koronavírusu odložený z konca júna o dva mesiace až na koniec augusta.

Geraint Thomas a Chris Galéria fotiek (2) Zdroj: SITA/Marco Bertorello, Pool via AP

Rovnaké farby ako Froome totiž obliekajú aj víťazi Tour z predchádzajúcich dvoch rokov - krajan Geraint Thomas (2018) a Kolumbijčan Egan Bernal. Práve Bernal už radšej s veľkým predstihom pred pár dňami avizoval, že sa nemieni pre nikoho obetovať a túži nadviazať na vlaňajší triumf.

Štvornásobný šampión túži po veľkom comebacku

Froome, ktorý slávil v rokoch 2013 a 2015 až 2017, ale silno túži po veľkom comebacku po vážnom minuloročnom zranení. Na piate prvenstvo by navyše dosiahol ako ešte len piaty jazdec v histórii, viac ich nikto nemá. Podľa cyclingnews.com je v kontakte hneď s niekoľkými tímami ohľadom ďalšieho pôsobenia od budúceho roka 2021. Dvaja z nich ale ponúkli hviezdnemu Britovi presun už počas sezóny, čo by vyžadovalo súhlas všetkých zainteresovaných strán, ale Froomovi by to mohlo vyniesť pozíciu tímového lídra.

Froome celú záležitosť okomentoval veľmi opatrne, bez toho, aby zachádzal do detailov. "Po mojej minuloročnej havárii a následnom zotavení som si celkom istý tým, že sa môžem na Tour vrátiť do víťaznej formy. V ktorom tíme to bude po roku 2020, to ešte neviem, ale rozhodne ešte nemám v dohľadnej dobe v úmysle ukončiť kariéru. Tá kolízia mi dodala odhodlanie. Pracoval som ešte tvrdšie ako kedykoľvek predtým, aby som sa dostal tam, kde teraz som. Len by som nerád, aby to celé vyšlo navnivoč a robil som to pre nič," vyhlásil Froome.

Viac o téme: Chris Froome Geraint Thomas Egan Bernal Ineos
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: SITA/AP - Mahmoud Khaled
  • Zdroj: ČTK

Súvisiace články

Staršie správy

Videá