Skutočný Schumacherov stav v závoji tajomstva: Vyhlásenie chirurga spôsobuje mráz po celom tele

Michael SchumacherMichael Schumacher Zdroj: SITA/AP/Saurabh Das

BOLOGNA - Od takmer tragického pádu Michaela Schumachera počas lyžovania uplynulo už šesť rokov. O stave sedemnásobného šampióna sa dlho viedli a aj vedú dohady. Odvtedy udržiavajú Schumachera mimo verejnosti, tá navyše poriadne o ňom nič nevie. Nicola Acciari, neurochirurg z Bologne, istým spôsobom upozornil, že ak sa niekedy objaví v spoločnosti, bude iný. Iný, akého sme ho vídavali na pretekárskej trati.

Acciari je presvedčený, že Schumacher teraz ani trochu nepripomína muža, ktorý dominoval v F1 a získal sedem titulov. "Musíme si predstaviť  inú osobu, než tú, ktorú si pamätáme z trate. Veľmi zmenenú, so zhoršenou organickou, svalovou a kostrovou štruktúrou. Všetko je to výsledok poranenia mozgu, ktoré utrpel pri nehode," povedal Acciari pre talianske periodikum Contro Copertina. 

Bývalý šéf Ferrari Jean Todt pred pár mesiacmi povedal, že Schumacher stále bojuje a dostáva príkladnú a najlepšiu starostlivosť. "Som vždy opatrný s takýmito vyhláseniami, ale je to pravda. U neho doma vo Švajčiarsku sme spolu pozerali preteky. Michael je v najlepších rukách a v jeho dome sa o neho vynikajúco starajú. Nevzdáva sa a bojuje," vyjadril sa 73-ročný francúzsky šéf FIA. 

Viac o téme: Michael Schumacher Nicola Acciari
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: SITA/AP/Saurabh Das
  • Zdroj: športky

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy