VIDEO Nadal odštartoval hon za Federerovým rekordom: Garantovať môžem iba to, že...

Rafael NadalRafael Nadal Zdroj: SITA/AP - Alessandra Tarantino

PARÍŽ - Španielsky tenista Rafael Nadal začal cestu za svojím dvadsiatym grandslamovým titulom "povinným" víťazstvom. V úvodnom kole na Roland Garros zdolal nenasadeného Bielorusa Jegora Gerasimova 6:4, 6:4, 6:2. Udržal si tak stopercentnú bilanciu v prvom kole na parížskej antuke, keď dosiahol šestnásty triumf, z toho po štrnásty raz bez straty setu.

Pandémia koronavírusu výrazne zasiahla do tenisovej sezóny, pre šírenie nákazy museli organizátori posunúť Roland Garros na prelom septembra a októbra. Netradičný termín komplikuje život viacerým tenistom, ktorí sa sťažujú na zimu a vietor. "Tento ročník je iný, úplne iný v porovnaní s tými, na ktoré sme si zvykli. Napriek tomu zo seba vydám maximum. Som rád, že sa mi podarilo postúpiť, štart je vždy dôležitý. Teším sa na utorkový tréning a pokúsim sa pripraviť na druhé kolo," citoval web ATP Nadalove slová po pondelkovom zápase.

Druhý nasadený hráč sa vyhýbal zbytočným lapsusom, keď mal iba dvadsať nevynútených chýb, pričom najmä v záverečnom sete nedal súperovi šancu. Získal tri súperove podania a premenil hneď prvý mečbal. Na Roland Garros má vynikajúcu bilanciu, z 96 zápasov sa tešil z víťazstva 94-krát. Ak sa mu podarí získať štvrtý titul za sebou, v historickej tabuľke vyrovná rekord Rogera Federera s 20. grandslamovou trofejou: "Garantovať môžem iba to, že budem bojovať každý deň a pokúsim sa ponúknuť ľuďom čo najlepší zážitok." Jeho ďalším súperom bude Američan Mackenzie McDonald.

Viac o téme: Rafael Nadal Jegor Gerasimov
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: SITA/AP - Alessandra Tarantino; VIDEO: Youtube
  • Zdroj: TASR

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy