Vettel na ceste z Ferrari do konkurencie? Šéf Mercedesu zaujal v tejto veci jasné stanovisko

Ilustračné fotoIlustračné foto Zdroj: SITA/AP/Joan Monfort

BERLÍN - Šéf Mercedesu Toto Wolff dementoval špekulácie médií, podľa ktorých absolvoval rozhovory s nemeckým pilotom formuly 1 Sebastianom Vettelom. Štvornásobný majster sveta z rokov 2010 až 2013 po tejto sezóne opustí Ferrari a špekuluje sa, že práve tím z jeho rodnej krajiny by mohol byť jeho ďalším pôsobiskom.

"Sme maximálne lojálni k súčasným pretekárom. Nechceme viesť rozhovory s prípadnými adeptmi, o to viac v súčasnej situácii, keď sa ešte ani nezačala nová sezóna," povedal Wolff v rozhovore pre RTL. Za "strieborné šípy" jazdia šesťnásobný svetový šampión Lewis Hamilton z Veľkej Británie a Fín Valtteri Bottas. Obom po tomto ročníku vypršia zmluvy, no predovšetkým odchod Hamiltona sa javí výsostne nepravdepodobný.

Wolff uviedol, že najskôr budú viesť v tíme debaty o budúcnosti so súčasnou dvojicou pretekárov. "Z pohľadu nemeckého fanúšika by bolo skvelé, keby Sebastian jazdil za náš tím. My však vyznávame princíp lojality a chceme hrať férovú hru. Nikdy sme nerobili veci za chrbtom a toho sa držíme," dodal šéf Mercedesu.

Viac o téme: Sebastian Vettel Toto Wolff
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: SITA/AP/Joan Monfort
  • Zdroj: TASR

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy