Kuriózne zranenie šesťnásobného majstra sveta: Márquez len otváral okno, v tom zacítil bolesť

Marc MárquezMarc Márquez Zdroj: SITA/AP/Alberto Saiz

BRNO - Majster sveta MotoGP Marc Márquez sa musel v pondelok podrobiť druhej operácii zlomenej paže kvôli domácej nehode. Šéf jeho tímu Honda Alberto Puig uviedol, že si španielsky motocyklový pretekár poškodil titánovú doštičku vo zlomenej ramennej kosti pri otváraní okna.

"Bolo to naozaj veľké okno, a keď sa ho snažil otvoriť, zacítil veľkú bolesť. Následne sa pri vyšetrení zistilo, že sa doštička zlomila," povedal novinárom Puig pred víkendovú Veľkou cenou Českej republiky v Brne, kde Márquez kvôli zraneniu nebude obhajovať minuloročné víťazstvo .

Šesťnásobný majster sveta MotoGP sa zranil 19. júla v otváracom závode obnovenej sezóny. Pri páde vo Veľkej cene Španielska v Jereze si zlomil ramennú kosť a počas operácie mu lekári miesto zafixovali titánovou doštičkou a niekoľkými skrutkami. Už nasledujúci víkend chcel Márquez štartovať v ďalšom závode v Jereze. Dostal povolenie aj od lekárov a zapojil sa do dvoch tréningov, ale bolesť mu nakoniec nedovolila nastúpiť.

V pondelok mu lekári pri druhom zákroku poškodenú platničku vymenili a špekulovalo sa o tom, že Márquez návrat unáhlil. Puig však uviedol, že comeback niekoľko dní po prvej operácii za zničenie doštičky nemohol. "Nestalo sa to v Jereze, ale u neho doma. Samozrejme je ale pravda, že keď ste po operácii a namáhate zranenú časť tela, je tam väčšie riziko, ako keď nerobíte nič," uviedol šéf Hondy.

Kedy sa Márquez na motocykel vráti, zatiaľ nie je jasné. Podľa španielskej tlače vynechá aj dva augustové preteky v Rakúsku. 

Viac o téme: Marc Márquez
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: SITA/AP/Alberto Saiz
  • Zdroj: ČTK

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy