Kto ho zastaví, keď sa to nepodarilo ani defektu? Fenomenálny Hamilton vyhral aj na troch kolesách

Lewis HamiltonLewis Hamilton Zdroj: SITA/AP//Frank Augstein

SILVERSTONE - Šesťnásobný a úradujúci majster sveta Lewis Hamilton na Mercedese zažil na nedeľňajšej domácej Veľkej cene Veľkej Británie motoristického seriálu MS F1 krušné chvíle. V záverečnom kole mal takmer nefunkčné ľavé predné koleso, ale napokon profitoval z veľkého náskoku a udržal sa pred Holanďanom Maxom Verstappenom na Red Bulle. Pre Hamiltona to bolo 87. víťazstvo v kariére, o štyri zaostáva za rekordnými 91 triumfami Michaela Schumachera.

"Do posledného kola išlo všetko hladko. Keď som sa dozvedel, že Valtteriho pneumatika zlyhala, pozrel som sa na moju a vyzerala v poriadku. Potom som však videl, ako v poslednom kole vyfučala a takmer zliezla z disku. Iba som sa snažil dôjsť do cieľa a nebyť príliš pomalý, nemyslel som si, že to zvládnem v posledných dvoch zákrutách. Náskok sa rýchlo znižoval. Nikdy doteraz som nič podobné nezažil, moje srdce sa takmer zastavilo," vyhlásil Hamilton, ktorý dosiahol rekordné siedme víťazstvo na okruhu Silverstone a stanovil ďalšie maximum F1, žiadnemu pilotovi v histórii sa nepodarilo toľkokrát zvíťaziť na domácej Veľkej cene. Zároveň zvýšil svoj náskok na čele celkového poradia už na 30 bodov pred Bottasom. Mercedes jasne vedie v Pohári konštruktérov.

Šéf tímu Mercedes Toto Wolff uviedol, že si počká na podrobnú analýzu toho, čo spôsobilo defekt Hamiltona. "V tejto chvíli to ešte nevieme. Sme zvedaví na analýzu ľudí z Pirelli. Určite na to zareagujú správne," uviedol. Triumf Hamiltona sa stal povíkendovou témou u viacerých periodík.

Lewis Hamilton ovládol VC Galéria fotiek (2) Zdroj: SITA/AP/Ben Stansall

"Pokiaľ Lewis Hamilton dokáže vyhrať preteky s tromi kolesami, potom môžete celý seriál MS zabaliť," glosoval taliansky športový denník La Gazzetta dello Sport. Švajčiarsky Blick sa pridal: "Kto dokáže zastaviť Hamiltona, keď sa to nepodarilo defektu?"

Britský Daily Mail označil Hamiltonovo nedeľňajšie víťazstvo za jeden z vrcholných momentov v jeho kariére efjednotky. "Šesť titulov majstra sveta a 87 víťazstiev v hlavných pretekoch. To sú čísla, ktoré z Lewisa Hamiltona robia legendu Formuly 1. V Silverstone však potvrdil, že to nie je náhoda. Je to výnimočný pretekár, ktorý si poradil s úplne novou situáciou a vyhral preteky aj na troch kolesách."

Viac o téme: Lewis Hamilton F1
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: SITA/AP//Frank Augstein
  • Zdroj: TASR

Súvisiace články

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy