VIDEO Djokovič vyzval Federera do boja: Obrať ho chce hneď o dva rekordné zápisy!

Novak DjokovičNovak Djokovič Zdroj: SITA/AP/Andy Brownbill

BRATISLAVA - Svetová jednotka Novak Djokovič má len tie najvyššie ambície. Elitný tenista ešte stále nechce pustiť "za volant" novú generáciu. Získať chce množstvo titulov, vďaka čomu sa udrží na tenisovom tróne ešte mnoho týždňov. V rozhovore priznal, že má jasný cieľ. Rekordy, ktoré momentálne patria Rogerovi Federerovi, chce pokoriť.

"Vždy platilo, že si verím. Samozrejme sú tu veci, ktoré musíte tenisu obetovať. Určite by som chcel tráviť viac času s rodinou, deťmi. Niekedy ich musím opustiť aj na mesiac, čo je ťažké.  Skutočne verím, že moja tenisová cesta si vybrala mňa. Nie je to len o tom, čo si človek vyberie. Cesta si musí vybrať vás. Stále mám pred sebou nejaké veci, ktoré v tenise musím dokázať," povedal v rozhovore s novinárom Grahamom Bensingerom Djokovič.

Tenisová svetová jednotka sa stretla v jednej ére s velikánom Rogerom Federerom a bojovníkom Rafaelom Nadalom. Všetci traja dokážu pravidelne vyhrávať tie najprestížnejšie turnaje a robia tenis zaujímavým. Na scénu prichádza aj nová tenisová generácia. Napriek tomu všetkému chce 33-ročný srbský tenista ešte pokoriť dva rekordy. Grandslamový titul vyhral 17-krát, Nadal 19-krát a rekord patrí Federerovi s 20 titulmi. Prvenstvo by chcel aj v zápise v počte týždňov strávených ako tenisová svetová jednotka. Aj tu kraľuje Federer s 310 týždňami. Nole má manko 28 týždňov. "Myslím si, že môžem získať rekord v počte grandslamových titulov. Tiež môžem pokoriť rekord v počte týždňov strávených ako tenisová jednotka. S určitosťou môžem povedať, že toto sú moje ciele. Zároveň to však nie sú jediné veci, ktoré ma motivujú," prezradil Djokovič.

Na záver sa pozrel aj na svoju tenisovú budúcnosť. Hoci jeho vyťaženosť poklesne, hrať chce ešte mnoho rokov: "Určite chcem hrať ešte dlho, ale tiež viem, že sa musím postarať, aby správne fungovalo moje telo aj hlava. Všetko musí byť v harmónii, aj vzhľadom na môj súkromný život a rodinu. Je mi jasné, že počet turnajov, na ktorých sa zúčastňujem, pôjde veľmi skoro nadol. Môžem hrať aj v štyridsiatke, ale už sa budem zrejme zameriavať iba na podujatia, ktoré sú pre mňa najdôležitejšie."

Viac o téme: Roger Federer Novak Djokovič Graham Bensinger
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: SITA/AP/Andy Brownbill; VIDEO: Youtube
  • Zdroj: športky

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy