Úprimné priznanie Šarapovovej s úsmevom na perách: Šokujúcemu číslu je ťažké vôbec uveriť!

Maria ŠarapovováMaria Šarapovová Zdroj: SITA/AP/Damian Dovarganes

NYAGAN - Tenisová krásavica i ikona tohto športu Maria Šarapovová minulý týždeň zvestovala, že už ju neuvidíme na súťažných kurtoch. Inými slovami koniec kariéry. V tenisových arénach strávila ako profesionálka 19 sezón a prešla si naozaj všeličím.

Tenis je po psychickej stránke jedným z najnáročnejších športov a protagonistom sa neraz stáva, že neudržia nervy na uzde a roztrieskajú raketu. V prvotných fázach kariéry by sa tým mohol "pochváliť" i Roger Federer. I Maria Šarapovová sa k tejto téme vyjadrila na svojej sociálnej sieti. 

Dnes už bývalá ruská tenistka sa priznala k niečomu, čomu je ťažké vôbec uveriť. Počas 856 zápasov, z ktorých vyhrala 645, sa nikdy neuchýlila k rozbitiu rakety. Aspoň takto sa vyjadrila Šarapovová na sociálnej sieti v odpovedi svojej fanúšičke, ktorá napísala status na Twittri: 

"Môžeme hovoriť i o fakte, že Maria za 18 rokov kariéry nerozbila raketu? Tenis je tak frustrujúci a vždy dokázala ukontrolovať svoje emócie." 

Šarapovová odpovedala, avšak poupravila svoju prívrženkyňu, že to nie je tak celkom pravda. No číslo nula v súťažných zápasoch je pravdivé. Netýka sa to tréningov, tam pustila silu nielen pri úderoch smerom na druhú stranu, ale aj k betónu s raketou v ruke. 

"No, presne v zápase som raketu nerozbila, ale počas tréningu áno. Bol to dobrý pocit," kontrovala Šarapovová. Kto si však môže povedať, že za 18 rokov profesionálnej kariéry zakaždým ukontroloval emócie a ani raz nevybuchol do takej miery, aby kompletne zničil nástroj, ktorý mu vyhráva zápasy? 

Viac o téme: Maria Šarapovová
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: SITA/AP/Damian Dovarganes
  • Zdroj: športky

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy