Korupčný škandál naberá na obrátkach: Okrem hráčov vyšetruje SFZ aj jedného trénera

Zdroj: internet

BRATISLAVA - Disciplinárna komisia Slovenského futbalového zväzu (DK SFZ) na základe podnetu Oddelenia integrity SFZ začala disciplinárne konanie vo veci ovplyvňovania priebehu a výsledku stretnutí republikových súťaží SFZ voči hráčom Lukášovi Mravcovi, Petrovi Kosovi, Matejovi Vargicovi, Petrovi Petránovi, Marekovi Prošovskému, Michalovi Pintérovi, Richardovi Novákovi, Ladislavovi Šostákovi, Michalovi Hamuľakovi, Vladimírovi Stašovi, Vladimírovi Andraščíkovi a trénerovi Jozefovi Kukulskému.

Členovia DK SFZ menovaným uložili predbežné ochranné opatrenie, spočívajúce v pozastavení výkonu športu od 25. júna 2018, až do rozhodnutia disciplinárnej komisie. Informuje o tom oficiálna internetová stránka Slovenského futbalového zväzu (SFZ) v novej úradnej správe. V prípade spomenutých 11 futbalistov a kouča Kukulského je tu podozrenie z manipulácie zápasov, ktoré sa objavili v šiestich zápasoch najvyššej a druhej najvyššej slovenskej súťaže v ostatných troch sezónach.

Na základe správy delegáta stretnutia, záznamu o činnosti náhradného rozhodcu a vlastných zistení DK SFZ začala disciplinárne konanie voči Štefanovi Rusnákovi a žiada menovaného do 3: júla 2018 o písomné stanovisko k hrubému nešportovému správaniu (vulgárne výroky voči rozhodcom, delegovaným osobám a SFZ a následné vykázanie z lavičky náhradníkov na tribúnu) v stretnutí kvalifikácie o postup do I. ligy staršieho dorastu FK Poprad - MFK Dukla Banská Bystrica. Zároveň menovanému uložila pozastavenie výkonu športu a funkcie od 26. júna 2018 až do doriešenia disciplinárnou komisiou. Na základe výpisu zo zápisnice komisie delegátov SFZ, zo dňa 31. 5. 2018, doručenej DK dňa 22. 6. 2018 a vlastných zistení, "disciplinárka" žiada Milana Lônčíka do 3. júla 2018 o podrobné písomné stanovisko k tvrdeniu, objasneniu skutočnosti a konfrontácii s druhým asistentom rozhodcu z finálového stretnutia národného pohára Slovnaft Cup ŠK Slovan Bratislava - MFK Ružomberok, odohraného dňa 1. mája 2018.

DK SFZ oznámila klubom, že hráč, ktorého v záverečnom kole sezóny 2017/2018 napomenuli 5., 9. alebo 12. žltou kartou, môže do začiatku nastávajúceho ročníka za tieto napomenutia písomne požiadať o určenie pokuty, miesto pozastavenia výkonu športovej činnosti v novom súťažnom ročníku 2018/2019. V prípade, ak hráč zaplatí stanovenú pokutu, pozastavenie výkonu športu sa ruší a futbalista môže hrať v 1. kole nového súťažného ročníka. Finančné pokuty sú stanovené nasledovne: Fortuna liga - 150 eur, II. liga mužov - 100 eur, dorast - 30 eur. Disciplinárna komisia Slovenského futbalového zväzu tiež oznámila a upozornila kluby, funkcionárov, hráčov a ostatných futbalových činovníkov, že disciplinárne sankcie, uložené v sezóne 2017/2018, sa prenášajú do začiatku nového súťažného ročníka 2018/2019. DK SFZ oznámila, že dňa 21. júna 2018 schválil výkonný výbor Slovenského futbalového zväzu novelu disciplinárneho poriadku SFZ, ktorá nadobúda platnosť a účinnosť dňom schválenia.

Viac o téme: SFZ Korupcia
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: internet
  • Zdroj: SITA

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy