VIDEO Spartak ustál zápas proti Žiline aj v desiatich, hrdinom Trnavy dvojgólový Bamidele Yusuf

Nigérijský stredopoliar Trnavy Bamidele Yusuf oslavuje svoj gól Nigérijský stredopoliar Trnavy Bamidele Yusuf oslavuje svoj gól Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj

TRNAVA - Futbalisti FC Spartak Trnava zdolali v dueli 21. kola Fortuna ligy MŠK Žilina 2:1 a natiahli sériu víťazstiev na štyri zápasy. V tabuľke sa posunuli na tretie miesto, keď o bod preskočili práve svojho sobotňajšieho súpera. Oba góly domácich strelil Bamidele Yusuf, za hostí skorigoval ešte v prvom polčase Dominik Javorček. Spartak dohrával zápas s desiatimi hráčmi, v 58. minúte putoval po druhej žltej karte predčasne pod sprchy Kristián Koštrna.

Hral sa obojstranne útočný futbal, v úvode dominovali "andeli", ktorí vysoko napádali súpera, z čoho pramenila aj prvá veľka šanca Ristovského, kanonierske vlohy však ešte trnavský hrot nepotvrdil. Ďalšiu dobrú príležitosť pripravil Ristovskému centrom Mikovič, severomacedónsky útočník namieril hlavičkou z päť metrov do bočnej siete. Spartak sa ujal vedenia v 15. minúte. Bamidele sklepol loptu nabiehajúcemu Mikovičovi na krídlo, ten mu prihrávku vrátil do  šestnástky a Nigérijčan z prvej poslal loptu do siete - 1:0.

Žilina mohla odpovedať, Iľkov pokus však prešiel vedľa žrde a Ďurišov pokus zblokovala hradba trnavských tiel. Na opačnej strane vyslali nebezpečné strelecké pokusy Cabral a Mikovič. Trnava znova udrela v 31. minúte. Po rohovom kope hlavičkoval Grič na Bamideleho a ten z zblízka pridal svoj druhý gól v stretnutí. Žilina sa nezlomila a ešte do prestávky korigovala Javorčekom, ktorý poľahky vnikol do trnavskej  šestnástky a trnavský brankár Rusov sa po jeho strele k vzdialenejšej žrdi už len márne načahoval - 2:1.

Na snímke zľava macedónsky Galéria fotiek (4) Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj

V úvode druhého polčasu sa hra odvíjala viac v strede poľa. Trnava hrala od 58. minúty bez vylúčeného Koštrnu, napriek tomu mala zanedlho gólovú príležitosť, ktorú Bukata nepremenil. S koncovkou si v tutovke po Iľkovej akcii nepotykal na protipóle ani striedajúci Bičachčjan, neskôr z päťky nebezpečne hlavičkoval Jibril a ranu Kurminovského o čosi neskôr vyrazil Rusov. Trnavčania žilinský nápor ustáli a po víťazstve 2:1 sa vyhupli na úkor MŠK na tretie miesto tabuľky, keď v štyroch jarných zápasoch ešte nestratili ani bod.

FC Spartak Trnava - MŠK Žilina 2:1 (2:1)
Góly: 15. a 31. Bamidele Yusuf - 40. Javorček. Rozhodovali: Marhefka - T. Somoláni, Galo, ŽK: Koštrna, Mikovič - Fazlagič, Javorček, Kaprálik, ČK: 58. Koštrna o druhej ŽK, bez divákov.

Spartak: Rusov - Koštrna, Tumma, Twardzik, Mikovič - Grič, Savvidis - Cabral, Bukata, Bamidele Yusuf (67. P. Kolesár) - Ristovski (81. Olejník, 90. S. Kóša)

Žilina: Petráš - Anang, Kopas, Kiwior, Javorček (78. Myslovič) - Fazlagič (78. M. Rusnák) - D. Ďuriš (66. Kurminovski), Gono, Bernát (66. Bičachčjan), Iľko (89. Kaprálik) - Jibril

Hlasy po zápase:

Michal Gašparík, tréner Spartaka: "Chceli sme vstúpiť do zápasu veľmi aktívne, hrať v prvom polčase vo vysokom pressingu. Zo začiatku sa nám to darilo, súpera sme dostávali pod tlak a získavali lopty. V duchu som si hovoril, že z toho musia nejaké góly padnúť. Podarili sa dva. Pribrzdil nás inkasovaný lacnejší gól. V druhom polčase sme chceli na to nadviazať, ale ukázala sa aj kvalita Žiliny, jej hráči majú výborné držanie lopty, perfektne pracujú s priestorom. Nepúšťali nás už toľko do vysokého pressingu. Po červenej karte sme sa potrebovali zorganizovať, odmakať to, odbojovať, aj keď sme ešte aj v desiatich mohli pridať gól. Chalani si siahli na dno svojich síl, víťazstvo im patrí a je zaslúžené."

Pavol Staňo, tréner Žiliny: "Snažili sme sa hrať aj cez vysoký pressing Trnavy, ktorá mala z toho v úvode šance a boli sme trochu neistí. O to ide, aby sme v budúcnosti dokázali aj z takýchto ťažkých situácií vyjsť. Trnava bola dobre zorganizovaná, nevyužili sme slabšiu stránku vysokého pressingu. V momente, keď sme to chceli zmeniť, sme inkasovali zo štandardky a od toho momentu sme prebrali taktovku hry a už som spoznával svoje mužstvo. Hrali sme dobre kombinačne. V druhom polčase Trnava stratila hráča a hralo sa už viac-menej na jednu bránku, aj keď Spartak mal sporadické protiútoky. Som smutný, nemáme sa však za čo hanbiť. Situácie sme si vytvorili, takisto súper hral výborne. Zápas splnil vysoké kritériá."

Viac o téme: FC Spartak Trnava MŠK Žilina Fortuna Liga
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: TASR/Lukáš Grinaj; VIDEO: Huste.tv
  • Zdroj: TASR

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy